Temat: EasyBox 802- Segmentation fault

Witam
Zainstalowałem OpenWRT 14.07 na routerze jak w temacie.
Jak próbuję zainstalować konieczne pakiety do odpalenia 3G instalacja wykłada się na pakiecie jak poniżej:

Installing libusb-1.0 (1.0.9-1) to root...
Segmentation fault

Próbowałem bezpośrednio z serwera jak i z po wrzuceniu do /tmp. Zawsze kończy się tak samo.

Co może być nie tak??

Pozdrawiam

2 (edytowany przez Zuzia 2018-04-01 08:14:29)

Odp: EasyBox 802- Segmentation fault

Dziś chciałam coś zainstalować i wyskoczyło to samo: Segmentation fault. Okazało się, że znowu coś namieszałam i brak jffs, rozwiązanie banalne: http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?p … 61#p202061

Edycja1:
To nie wszystko, błąd występuje również jak braknie miejsca, czyli chcemy zainstalować jakiś pakiet, który ma jeszcze trochę ważące zależności. Wtedy ratuje sytuację wejście w Failsafe i firstboot. Jedyne co można instalować, bo się zmieści i przydaje to kmod-usb-storage-extras i mount-utils. Potem zrobić exroota najlepiej na karcie SD w modemie lub na przejściówce USB, bo nie wszystkie pendrive obsługuje przed instalacją reszty potrzebnych modułów. Niestety resztę można doinstalować dopiero na exroocie.

Edycja2:
Jeśli extroot nie jest przewidywany warto zadbać, by było około 100 KB wolnego miejsca. Po nieudanej instalacji softu, gdy pojawia się komunikat o braku miejsca, router nadaje się juz tylko do przywrócenia wartości domyślnych, bo inaczej nie da się normalnie pracować.