1

Temat: Most bezprzewodowy dla dwóch sieci WiFi

Cześć, mam router Tp-Link N750 nadrzędny (192.168.1.1) który ma WAN, robi NAT i DHCP. Router ten ma 3 vlany:
1 - lan (192.168.1.0/24)
2 - wan
3 - lan_public (192.168.100.0/24)
Router robi dwie sieci WiFi, na vlan 1 oraz na vlan3.

Do routera łączą się po kablu dwa inne, robią jako AP i robią te same sieci WiFi.

Dwa piętra niżej chcę postawić router Tp-Link N750 który robił by jako repeater/most bezprzewodowy. Chcę aby miał stały adres IP w sieci 192.168.1.0/24, łaczył się z nią za pomocą WiFi, i tworzył AP o tej samej nazwie WiFi. Ponadto, chcę aby również łączył się do sieci 192.168.100.0/24 po WiFi i tworzył AP o tej samej nazwie. Wszystkie porty eth muszą być nietagowane w vlan 1. Router oczywiście nie może mieć żadnego NAT/DHCP. Ludzie łączą się do tych sieci WiFi które rozgłasza ten router i dostają IP z DHCP routera nadrzędnego.

Jak to powieneienm zrobić? https://eko.one.pl/?p=openwrt-sta#mostbezprzewodowy ?

Na chwilę obecną ustawiłem sobie łącenie się po WiFi do sieci lan, router dostaje ładne adres z DHCP, nastepnie zmieniłem go na adres stały i chciałbym móc sie połaczyć do ssh/luci, ale niestety porty nie odpowiadają. To blokuje mi przestawienie ustawień połączenia kablowego, poneiwa zmgoę stracić możlwiość zarządzanai nad routerem.