Temat: TP-Link WR702N jakaś masakra
Najprościej rzecz ujmując te firmware jakie by nie było czy to Luci Lede Gargoyle to jakaś masakra nie dla zwykłego Kowalskiego. Przerobienie tego routera czyli wymiana flash i pamięci to jest pryszcz w stosunku do konfiguracji. Wybrałem te routery bo są małe i nie będą kolejnymi routerami w domu tylko mają leżeć za tunerami sat i tworzyć sieć przez OpenVPN.
Jak już znalazłem gotowy obraz Gargoyle 1.6.2.2 (r42647) która ma już dograny OpenVPN to jest problem z FTP który potrzebuje żeby dodać plik z nazwą użytkownika i hasłem (wymaga tego serwer OpenVPN postawiony na oryginalnym oprogramowaniu Asusa). Oczywiście kilka dni można powiedzieć mam w głębokiej du.... bo nawet jak przeszedłem na OpenWRT to co z tego ,że tam bez problemu można było łączyć się przez FTP jak konfiguracja OpenVPN jest jakąś porażką.
Czemu zwykła usługa FTP nie może być po instalacji dostępna tylko trzeba kombinować jak koń pod górę.
Bardzo proszę o instrukcje łopatologiczną co mam robić w tym Gargoyle żeby te FTP było dostępne. Z z tego co widziałem w zakładce usługi są załączone: fstab, nfsd, openvpn, p910nd, vsftpd