Odp: Tp-link WR702N brak partycji ART
OK zawartość mam zapisaną do pliku. Znalazłem 1F0000 i skopiowałem zawartość do końca pliku. Po tej operacji mam tą skopiowaną część nadpisać przy uboocie tym alternatywnym czy zastąpić jakiś jego fragment?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tp-link WR702N brak partycji ART
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
OK zawartość mam zapisaną do pliku. Znalazłem 1F0000 i skopiowałem zawartość do końca pliku. Po tej operacji mam tą skopiowaną część nadpisać przy uboocie tym alternatywnym czy zastąpić jakiś jego fragment?
"Nadpisać" i "zastąpić" to to samo przecież.
Co właściwie zrobiłeś? Z 4MB obrazu flash masz wyciąć ostatnie 65536 bajtów, skąd to 1F0000? I te 64KB masz zapisać na końcu nowej pamięci. I nie przy uboocie tylko ostanie 64KB. Uboot jest na początku.
Flash mam 2MB na początku wątku jest "W przypadku flasha 2MB partycję art masz od 1F0000 do końca pliku." Przy odczytaniu flash programatorem CH341A mam adresy nie widzę od jakiego momentu zaczyna się ostatnie 64KB dlatego skopiowałem całą zawartość od adresu 1F0000 do końca pliku i tą zawartość nadpisałem na końcu tego pliku HEX Edytorem
openwrt-ar71xx-generic-tl-wr802n-squashfs-factory-no_luci.bin
Jeszcze jedno czy mam wklejać przez nadpisanie czy przez wklejenie w obu przypadkach program krzyczy że ta operacja zmieni wielkość pliku.
A sorry, zapomniałem że masz tam mniejszy flash.
Nie, masz to wgrać do flash, ale nie przez doklejanie do pliku z firmware. Jak już uruchomisz soft to możesz albo przez mtd wgrać lub przez uboota.
Ja natomiast zamiast do flash wgrać u-boot_mod__tp-link_tl-wr802n_v1__20180223__git_master-7a540a78
wgrywałem i modyfikowałem firmware ![]()
Oczywiście edycja i nadpisanie miała dotyczyć u-boota.
Coś robię nie tak bo wgrywam u-boot_mod__tp-link_tl-wr802n_v1__20180223__git_master-7a540a78 na czysty flash i po podłączeniu routera do komputera w ogóle nie ma połączenia sieciowego.
P.S. Wymieniając flash trzeba jednocześnie (przynajmniej u w moim przypadku) wymienić pamięć Ram i dopiero ten router wstaje. Mała uwaga jeśli dioda się lekko żarzy a router nie uruchamia trzeba poprawić lutowanie pamięci.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tp-link WR702N brak partycji ART
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc