Temat: OPENVPN do purevpn

Witam.
Mam problem z konfiguracją cklienta vpn na routerku TP-Link TL-WR1043N/ND v2.
Na komputerze mam zainsalowany OpenVPN i mogę się łączyć do PureVPN ale nie mogę takiego połączenia zestawić na routerze.
Nie ukrywam że tu moja znajomość konfiguracja OPEN VPN jest za cienka. Szukałem po necie i owszem znalazłem jak dograć plik z loginem i hasłem (plik tekstowy), ale nic nie idzie. Konfigurację skopiowałem z konfiguracji windowsa.
Mam takie pliki : ca.crt , wdc.key UDP.ovnpno i mój key.txt. Jak to mam połapać w routerze to już nie wiem.

client

dev tun
remote it1-ovpn.purevpn.net 53
proto udp
nobind
persist-key
persist-tun
tls-auth Wdc.key 1
ca ca.crt
cipher AES-256-CBC
comp-lzo
verb 1
mute 20
float
route-method exe
route-delay 2
auth-user-pass
auth-retry interact
explicit-exit-notify 2
ifconfig-nowarn
auth-nocache 

Certyfikat to no wiadome a mój klucz to w pierwszej linii login a poniżej hasło i tyle.
W auth-user-pass dodawałem ścieżkę gdzie jest mój plik ale to nie pomagało.

Mogę prosić o wsparcie jak to mogę dalej spróbować wykonać.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

2 (edytowany przez khain 2015-02-03 22:26:10)

Odp: OPENVPN do purevpn

Musisz dodać ścieżkę do certyfikatu i klucza klienta albo pozostawić autoryzację tylko za pomocą loginu i hasła dodając do konfigu klienta

client-cert-not-required
username-as-common-name

i usuń poniższe wpisy

route-method exe
route-delay 2
TP-Link TL-WDR3600 v1.5 -  OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 with Luci +Microsoft LifeCam VX-3000
RaspberryPi 2 - OMV Stone Burner 2.0.15 +Creative SB Play +Medion OR24V +DVB-T Media-Tech MT4163  +MP00202AC +3xDS18B20 +HIH-4000-002 +MPXHZ6115A +Samsung SPF-85H +D-Link DUB-H7

3

Witam
Odświeżam temat, bo ja kompletnie nie wiem jak to wszystko posklejać, gdzie co powklejać etc
Mam wykupiony PureVPN, router TP-Link WR-TL1043v3 a na nim Gargoyle 1.9.2.3

4

Ano widzisz, jak chce się mieć łatwo to należy wykupić Publiczny IP i wtedy Gargoyle zrobi prawidłowo konfig serwera i klienta  metodą klik-klik smile. W przeciwnym wypadku trzeba się liczyć z konfiguracją poza WEBUI.

1. dostań się na router do konsoli (opisane masz na górze strony)
2. Zrób podobny konfig co w poście nr 1. (ponieważ on działa na Windowsie) z tym że w opcji auth-user-pass dopisz up w przeciwnym wypadku klient będzie czekał na wpisanie usera/hasła z konsoli, a tego nie chcesz.
polecam wiki: https://community.openvpn.net/openvpn/w … nPage#lbAI
3. usuń to co pisze @khain ponieważ pierwsza dotyczy Windowsa, a drugiej nie potrzebujesz.

route-method exe
route-delay 2

usuń też opcje(jeżeli takie dopisałeś):

client-cert-not-required
username-as-common-name

One dotyczą tylko serwera, na którego niestety nie masz wpływu sad
https://community.openvpn.net/openvpn/w … nPage#lbAH

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *