26

Odp: Kompilacja LEDE dla Xiami3G

Udało się! Okazało się, że najpierw trzeba odpalić mir3g a potem wetknąć usb o kompa, a ja robiłem odwrotnie! Kretyn i tyle.

Moja kompilacja (dzisiejszy snapshocik) tym razem działa. Nawet udało się przywrócić ustawienia z backupa i nawet dysk afp-owy jest w sieci! Muszę przerzucić konfigi do źródeł, żeby tego nie robić ręcznie w przyszłości. I skompilowane pakiety cups-a.

Jedyny jeszcze problem mam z luci. Uruchamia się domyślnie w module failsafe

27

To nie kompiluj failsafe do luci...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

bo wkompilowałeś sobie to  do obrazu smile  ale to nic nie szkodzi bo przecież możesz sobie przełaczać  przyciskiem
[ falisafe-zarządzanie]

29

W następnej aktualizcji usunę. Bez sensu, że pojawia się jako strona startowa serwisu. Próbowałem tymczasem odinstalować pakiet, ale wtedy krzyczy, że nie ma plików. Jakoś przeżyje. I tak zwykle korzystam z CLI. Bardziej mi się przydaje Twój easyconfig do kontroli zużycia transferu ;-).

Ale najlepsze... i to tak naprawę mnie pchnęło do całej operacji... rclone działa!

BTW. Znalazłem na lede-project sposób na kompilacje 4.14 (oczywiście wtedy wszystkie pakiety trzeba ręcznie kompilować/instalować) jakby co.

30

A może jednak spróbuje. Parę commitów temu zauważyłem problem z integralością danych na hdd. Teraz kopiuję pliki z kompa na lede (na dysk ext4 po afp) z kontrolą integralności i ciągle zgłasza błąd. Druga próba już się udaje, ale tak jest co kilka plików. 4.14 podobno tego błędu nie ma. Wiecie coś o tym?

31

Tak, parę osób zgłaszało taki problem.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

32

Jest nowa teoria na forum, że komplacja nowszym gcc (6.3>) z -O3 pomaga. Moj pokazuje w logach gcc 5.5.

33

A zauważyłem problem, bo chyba od tygodnia jdownloader zaczął mieć problem z sha kiedy sciągam plik na dysk sieciowy