1

Temat: TP-LINK MR 3420 v2,1 standard N

Jakieś dwa lata temu kupiłem dla rodziny ten router w celu korzystania z modemu 3G. Nie bardzo się sprawdził. Mimo zastosowania huba aktywnego i bliskości anteny operatora zrywał łączność. Zabrałem go do domu gdzie mam łącze stałe przez VAN. Niestety router nie rozpoznaje tego łącza. Sieć WiFi działa poprawnie. Brak połączenie z internetem Gdy podepnę swój stary router Edimax wszystko hula bez problemu. Czyżby router TP miał uszkodzone wejście VAN? Chyba raczej tak. Czy da się coś z tym zrobić? Czy na śmietnik?
  Szkoda, że po kupieniu nie sprawdziłem czy wszystko działa. Oprogramowanie posiada fabryczne. Jeśli ktoś z forumowiczów może coś poradzić to proszę.

2 (edytowany przez Cezary 2018-02-20 16:41:35)

Odp: TP-LINK MR 3420 v2,1 standard N

Jeżeli jest na oryginalnym sofcie to możesz wyrzucić za okno. Jak wgrasz openwrt to możesz sobie wan ustawić na jednym z dostępnych portów lan.

PS. Może być tak że to musisz u operatora podać właściwy mac adres lub go sklonować w routerze na taki jak masz w edumaxie. Ale to już nie temat na to forum.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: TP-LINK MR 3420 v2,1 standard N

Myślałem podobnie że na śmieci. Adresy i wszystko podane prawidłowo. Po prostu nie widzi kabla enternet. Żałuję tylko że nie sprawdziłem po kablu enternet zaraz po kupieniu. Ma walnięty wtyk VAN. Kupiłem go z myślą o odbiorze przez modem mobilny. Może kiedyś z nudów spróbuję zainstalować OpenWrt.