Temat: Tani router do OpenVPN
Poszukuję taniego routera, który po wymianie firmware na OpenWrt lub DD-WRT, pozwoli na wykorzystanie serwera OpenVPN. Obecnie używam TL-WR740N (4MB flash) i nie mam takiej możliwości.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Tani router do OpenVPN
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poszukuję taniego routera, który po wymianie firmware na OpenWrt lub DD-WRT, pozwoli na wykorzystanie serwera OpenVPN. Obecnie używam TL-WR740N (4MB flash) i nie mam takiej możliwości.
Nexx wt3020.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Ciekawa opcja ten NEXX i poniżej 60zł (WT3020F z GearBest). Znasz jakieś alternatywy z obsługą pasma 5GHz?
Xiaomi Mi Router 3G ![]()
Xiaomi Mi Router 3G
Już poszło zamówienie na Ali. Pewnie tu wrócę jak paczka dojdzie. Dzięki za poradę. ![]()
Mam nadzieję że zamówiłeś 3G a nie 3 czy 3A...
Da się skompilować obraz dla tego routerka z obsługą OpenVPN. Ja tak pół roku temu zrobiłem. Użyłem configu Cezarego tylko wywaliłem obsługę biblioteki i użyłem mbedtls zamiast openssl.
Mam nadzieję że zamówiłeś 3G a nie 3 czy 3A...
Ten router zwrócił moją uwagę jakiś czas temu. Wtedy zastanawiałem się nad kupnem wersji 3. Dobrze, że mi napisałeś o 3G i taką właśnie zamówiłem (130 zł z Ali).
guuczi napisał/a:Poszukuję taniego routera, który po wymianie firmware na OpenWrt lub DD-WRT, pozwoli na wykorzystanie serwera OpenVPN. Obecnie używam TL-WR740N (4MB flash) i nie mam takiej możliwości.
Da się skompilować obraz dla tego routerka z obsługą OpenVPN. Ja tak pół roku temu zrobiłem. Użyłem configu Cezarego tylko wywaliłem obsługę biblioteki i użyłem mbedtls zamiast openssl.
Mój jest w wersji 4.21. Podzielisz się plikiem?
Cezary napisał/a:Mam nadzieję że zamówiłeś 3G a nie 3 czy 3A...
Ten router zwrócił moją uwagę jakiś czas temu. Wtedy zastanawiałem się nad kupnem wersji 3. Dobrze, że mi napisałeś o 3G i taką właśnie zamówiłem (130 zł z Ali).
c#Hunter napisał/a:guuczi napisał/a:Poszukuję taniego routera, który po wymianie firmware na OpenWrt lub DD-WRT, pozwoli na wykorzystanie serwera OpenVPN. Obecnie używam TL-WR740N (4MB flash) i nie mam takiej możliwości.
Mój jest w wersji 4.21. Podzielisz się plikiem?
Trochę późno odpowiadam ale i tak ja mam ver 1.1. Tak czy siak kluczem do kompilacji OpenWRT z OpenVPN w urządzeniach z 4MB flash jest wywalenie openssl i użycie mbedtls, trzeba też usunąć obsługę biblioteki co da trochę miejsca. Opierałem się na opisie z tego wątku https://forum.lede-project.org/t/build- … rsions/428 z tym że teraz już się nie mieści jak zrobicie zgodnie z opisem. Ostatecznie do modyfikacji użyłem configu cezarego bo config z przytoczonego linku robił dużo problemów. Osobiście używałem tez zmodyfikowanego na moje potrzeby skryptu z tego gita https://gist.github.com/amq/f3895b20885 … 55fa5fcab9 jest tam dodatkowo odpalany yuicompressor co też niby daje trochę kB.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Tani router do OpenVPN
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc