1 (edytowany przez feedhorn 2014-04-23 11:14:13)

Temat: Aero2 kod Captcha modemy HILINK DISCONNECT / CONNECT

Witam serdecznie grono urzytkownikow modemow typu HILINK.

W zwiazku z wprowadzeniem w  Aero2 kodu Captcha  zachodzi koniecznosc resetowania polaczenia z siecia po prawidlowym rozwiazaniu kodu z obrazka.
Aby to ulatwic napisalem prosty i maly programik pod WINDOWSA, ktorzy trzeba sobie wraz z plikami pomocniczymi wspolnie umiescis w jednym katalogu.

Program pracuje ze wyszystkimi modemami typu HILINK ktore posiadaja adres 192.168.1.1 bez wzgledu czy sa polaczene z routerami z wgranym  softem Gargoyle czy polaczene do USB PC.

Szczegoly instalacji w pliku TXT , ktory jest wspolnie spakowany z pozostalymi.

Potem wystarczy zrobic skrot na pasku  LACZA  i wystarczy kliknac  i program wykona nastepujace czynnosci w tle:

1 - DISCONNECT z siecia GSM.
2 - Odczeka 1,5 sekundy
3 - Wysle CONNECT do modemu HILINK.
4 - Odczyta stan polaczenia modemu HILINK
5 - Jezeli nie polaczony to wysyla kolejny raz CONNECT  -  ten cykl robi az 7 razy az do skutku.
6 - Powrot do pkt 4.
7 - Jezeli modem uzyska polaczenie to program konczy prace.

Ponizej link do pobrania calego pakietu HILINK_Aero2_Captcha.rar  - nie ma potrzeby logowania sie na CHOMIKA.

http://chomikuj.pl/futek2/HILINK_Aero2_ … CT_CONNECT

Prosze tez o ewentualne uwagi i sugestie.

Zycze zadowolenia z uzywania programu.

FEEDHORN

2

Odp: Aero2 kod Captcha modemy HILINK DISCONNECT / CONNECT

odgrzewam kotlecika :-)
co w momencie jak pracujemy na smartfonach/tabletach pod routerem  /np. z gargoyle/ i nie mamy kompa z zainst. softem?

3

rogalpraga napisał/a:

odgrzewam kotlecika :-)
co w momencie jak pracujemy na smartfonach/tabletach pod routerem  /np. z gargoyle/ i nie mamy kompa z zainst. softem?

I tak w/w program jest dla modemów huawei a nie zte który masz.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Ale od jakiegoś czasu nie trzeba rozłączać modemu na Aero2.
Po wpisaniu "kapcia" od razu jest komunikat "Gratulacje, Twój dostęp do Internetu został przywrócony"

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

5

Dokładnie. Nie jest to potrzebne. A przed kodem sama sieć zrywa połączenie jak zawsze.

6

no to u mnie na zte823 wygląda to tak że jak nie wyjmę na sekunde modemu z portu usb to nie mam sieci......podpinam modem i jest sieć

7

Aż przetestuje MF823 w wolnej chwili, ale takiego problemu się nie spodziewam. Jak rozumiem używasz go w standardowym trybie Hilinkowym z własnym WebUI od modemu ZTE?

8

tak standardowy tryb hilinkowy i webui od modemu

9

Masz firmware jakiego operatora w nim? Beelink, czy jednak nasz CP/Plus albo inna cholera?

10

Mam na nim jakieś ruskie napisy, menu było fajne czytelne co prawda w jezyku ruskim i angielskim ale nie brandowane tylko zte, napisałem było bo chyba zaszkodziły mu jakieś polecenia linuxowe routerowe i gmeranie moje ciągłe przy ruterach z zapiętym modemem.
Nie reaguje teraz na przegladarkowe wywołanie ip 192.168.0.1, świeci na czerwono diodą, mogę się dobić do niego przez dc-unlockera a cholernie mało jest informacji w sieci dot. modemów.

11

Przełączyłeś go w tryb debug, działa też jak stary modem ZTE. Więcej info tu:
http://forum.jdtech.pl/Watek-zte-mf823- … y-w-srodku