Temat: tp link 4300
mam tp linka 4300 odpalony na gargoyle mam łącze 1gb kiedy podłączam router providera to tp linka na kablu dostaje max 100Mb a na wifi to samo jak to jest że na kablu tak mało porty są 1gb w tym to linku
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → tp link 4300
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam tp linka 4300 odpalony na gargoyle mam łącze 1gb kiedy podłączam router providera to tp linka na kablu dostaje max 100Mb a na wifi to samo jak to jest że na kablu tak mało porty są 1gb w tym to linku
Czyli albo masz kiepskie kable, źle zarobione wtyczki albo w kompie masz ustawione 100Mbps.
Czyli albo masz kiepskie kable, źle zarobione wtyczki albo w kompie masz ustawione 100Mbps.
w kompie mam 1000Mbps kiedy wl bezpośrednio dostaje 800 tylko po podłączeniu tym samym kablem do tp linka wyskakuje 100
Sprawdź ten sam kabel w routerze, sprawdź gniazdo w routerze. Router też podaje na jakiej prędkości masz dany port.
Sprawdź ten sam kabel w routerze, sprawdź gniazdo w routerze. Router też podaje na jakiej prędkości masz dany port.
router pokazuje na danym porcie w GUi że jest 1gb speed , kabel podłączony bez pośrednio do routera providera i kabel z tplink do łapka i jest dalej 100 na tym samym kablu z routera providera jest 800 , próbowałem na różnych portach ale nawet wifi nie daje więcej niż 100
Cezary napisał/a:Sprawdź ten sam kabel w routerze, sprawdź gniazdo w routerze. Router też podaje na jakiej prędkości masz dany port.
router pokazuje na danym porcie w GUi że jest 1gb speed , kabel podłączony bez pośrednio do routera providera i kabel z tplink do łapka i jest dalej 100 na tym samym kablu z routera providera jest 800 , próbowałem na różnych portach ale nawet wifi nie daje więcej niż 100
Nie ma prędkości 800, może być 10, 100 i 1000. O co w ogóle pytasz, o przepustowość w testach czy o wynegocjowaną prędkość na kablu pomiędzy dwoma urządzeniami (to nie jest to samo)?
800 to speed test na stronie
800 to speed test na stronie
Następnym razem precyzuj na wstępie a nie na końcu dyskusji!
Ten model na czystym OpenWrt nie pociągnie domyślnie więcej jak 200-300 Mbps w NAT po kablu. O Wi-Fi nawet nie będziemy rozmawiać, zbyt indywidualna sprawa. Używaj firmware od producenta ze wsparciem dla sprzętowego NAT albo zainteresuj się https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=16128.
Mam TL-WDR4300 a na nim LEDE + witaminki o których mowa w linku powyżej.
Po kablu nie mam problemów z osiągnięciem (download) 120 Mb/s. Po wifi nie wiem, mam wyłączone.
Mam TL-WDR4300 a na nim LEDE + witaminki o których mowa w linku powyżej.
Po kablu nie mam problemów z osiągnięciem (download) 120 Mb/s. Po wifi nie wiem, mam wyłączone.
120 Mb/s to żaden problem, z palcem w RJ45 ten router tyle robi.
przepraszam za nie precyzyjny wpis
tak 120 to pikuś ale ja mam 1000 więc 120 mnie nie zadowala
dzięki spróbuję na orginale
sat4all napisał/a:800 to speed test na stronie
Następnym razem precyzuj na wstępie a nie na końcu dyskusji!
Ten model na czystym OpenWrt nie pociągnie domyślnie więcej jak 200-300 Mbps w NAT po kablu. O Wi-Fi nawet nie będziemy rozmawiać, zbyt indywidualna sprawa. Używaj firmware od producenta ze wsparciem dla sprzętowego NAT albo zainteresuj się https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=16128.
Jak chcesz mieć pełną szybkość to musisz kupić lepszy router coś jak wrt1900acm. Na opelinksys ktoś ma taki router i Internet 600 Mbit/s. Max co na OFW miał to 280 Mbit/s. Poradzili mu by wygrał lede z stąd z fastpathem. Szybkość teraz ma Max 550 Mbit/s.
Jak chcesz mieć pełną szybkość to musisz kupić lepszy router coś jak wrt1900acm. Na opelinksys ktoś ma taki router i Internet 600 Mbit/s. Max co na OFW miał to 280 Mbit/s. Poradzili mu by wygrał lede z stąd z fastpathem. Szybkość teraz ma Max 550 Mbit/s.
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 04#p192704
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php? … 47#p197447
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → tp link 4300
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc