26

Odp: Aktualizacja gargoyle z 1.9.2.5 do 1.10.0.1

Ehhhh 2 dni od przywrócenia fabrycznych i znowu zaczynają się problemy... Zauważyłem że MiBox nie jest zapisany w statycznych adresach DHCP więc zapisałem go ponownie ale tym razem pod ip 192.168.0.115 a nie .117 jak miałem wcześniej więc wszedłem w QOS aby poprawić tą różnicę, po zapisaniu zmian z jakiś 15 opcji ustawień zrobiły się raptem 3 (to co edytowałem było właśnie na 3 miejscu). Po restarcie rutera bo po tej akcji oczywiście internet wcięło na MiBoxie wszystkie ustawienia QOS zniknęły całkowicie neutral czy to jest wina uszkodzonej pamięci? Jest możliwość sprawdzenia komórek pamięci czy nie są uszkodzone? Ruter mam ponad 3 lata i przez 2,5 roku śmigał idealnie a dopiero od pół roku jakieś cyrki z pamięcią opisywane powyżej w tym temacie się zaczęły. Jak ja mam się bawić w ustawienia po to żeby on je zapominał a na końcu się restartował to na moje szkoda zachodu...

27

To zrób to jeszcze raz (ustawienia domyślne), bo może miałeś zapchany flash czymś lub nie zapisałeś zmian po prostu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

QOS miałem jak najbardziej zapisane od właśnie 2 dni, gdy w tej jednej regule zmieniłem ip po resecie wcięło wszystkie. MiBoxa też miałem bo skądś wiedziałem jakie ip w QOS dla niego ustawić i do jakiej klasy go podpiąć. W wolnej chwili jeszcze raz mu wrzucę sysupgrade bez zapisywania zmian, jak się włączy jeszcze raz dam domyślne i wtedy zobaczę.