Temat: Vodafone EasyBox 803A Astoria HW: R02

Witam.

Jak w temacie wpadł mi za grosze całkowicie kompletny router Vodafone EasyBox 803A wyprodukowany przez Astoria Network by Twonky.

HW Version: R02
FW Version: V30.05.219 ADSL2+

Chociaż zostało wgrane najnowsze programowanie.

Chciałbym wgrać modowane FW z GUI nie mam zbyt dużych wymagań prócz tego co w podstawowej wersji obsługuje Router lecz chce jedynie by rozpoznał nowsze urządzenia jak modemy USB LTE i pamięci flash oraz miał printserwer na USB.

Wiem że to zabytek ale może znajdzie się ktoś z większą wiedzą i pomoże uratować świat przed kolejnym elektrozłomem w afrykańskiej rzece, a przynajmniej opóźni nieunikniony proces o kilkanaście lat aż router wyzionie ducha lub stanie się bezużyteczny z nowszymi standardami.

2

Odp: Vodafone EasyBox 803A Astoria HW: R02

Cały opis masz tu: https://wiki.openwrt.org/toh/astoria/arv752dpw22 tam też znajdziesz jak wgrać soft (konieczna jest wymiana bootloadera).

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary przeczytałem solucje z linku jaki mi podałeś i wszystko wygląda bardzo konkretnie bez zbędnego rozpisywania się lecz mam kilka pytań.

Jakiej bezproblemowej (takiej do której nie będę musiał dogrywać niczego więcej oprócz tego co jest w solucji) dystrybucji Linux w wersji Live CD mógłbym użyć do zrobienia wszystkiego?

Jakiego użyć adaptera USB to TTL bo mam w domu USB to TTL YP-01 który ma wyjścia:

3V3
TXD
RXD
GND
+5V

4

ubuntu, linux mint

Jeżeli adapter ma 3.3V to może być.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.