1 (edytowany przez kowal00071 2017-05-22 18:42:52)

Temat: Jaką antenę kupić

Witam mam pytanie, Jaką antenę kupić by zwiększyć odbierany sygnał o kilka procent, obecnie posiadam na parapecie antenę panelową yagi MOBILE 12 12dBi na kablu 4m i kartę tplink tp-WN-772N, sygnał odbieram z pracy z odległości około 50m, sygnał idzie przez dwie ściany, przeważnie  mam dwie kreski zasięgu na których internet chodzi bardzo wolno i co jakiś czas rozłącza się, ale są dni kiedy łapię 3 kreski, nie wiem od czego to zależy, internet wtedy chodzi szybko

2

Odp: Jaką antenę kupić

Rozumiem że to internet radiowy łączysz się z jakimś AP czy tam routerem ?? Kup sobie jakąś antenę kierunkową ustaw w kierunku budynku/miejsca w którym jest urządzenia nadawcze moc takiej anteny ok 15-19dBi.

Aha lepszym rozwiązaniem będzie zamiast tej karty sieciowej zakup jakiegoś zwykłego AP nawet np: MR3420 i po kablu do PC.

3 (edytowany przez kowal00071 2017-07-03 21:21:21)

tak łączę się z routerem który jest w pracy, do niego też mogę założyć inną antenę, ale tylko pokojową ( nie na kablu ) jaką polecacie antenę kierunkową do tej karty, bo jest tego multum i co jedna to lepsza od drugiej

znalazłem coś takiego Antena aktywna 17 dbi na USB do 10km kabel 5m High Power  będzie dobre ??

4

Halo halo.. ktoś jeszcze jest na tym forum?? kilka miesięcy i nie dostałem odpowiedzi jaką antenę kupić, na alle.... jak wpiszę kierunkowa to wyświetlają mi się super extra antena 15km itp. wbudowana karta, co kupić panowie ?

5

kowal00071 napisał/a:

Halo halo.. ktoś jeszcze jest na tym forum?? kilka miesięcy i nie dostałem odpowiedzi jaką antenę kupić, na alle.... jak wpiszę kierunkowa to wyświetlają mi się super extra antena 15km itp. wbudowana karta, co kupić panowie ?

To jest publiczne forum, a nie płatne centrum wsparcia zakupowego wink
Kup antenę kierunkową z większym zyskiem niż masz teraz, skróć kabel i wyburz ściany - powinno być lepiej.

6

kabel skróciłem ściany nie wyburzę, a antenę chcę kupić dobrą nie z napisem 30km

7 (edytowany przez kowal00071 2017-11-21 21:39:01)

Mikro paskowa ? odnoszę wrażenie że te forum jest puste, nie ma tu nikogo, żadnego montera czy osoby znającej się wifi, może ktoś chociaż wie na jakim forum zadać to pytanie. Dziękuje pozdrawiam

8

Monterów to masz na trzepak.pl

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

9

Przepraszam instalatorów sieci bezprzewodowych (WiFi)

10

Nie przepraszaj. I tak ich znajdziesz na trzepaku.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.