Temat: Router Arris Touchstone TG2492 Multimedia
Witam,
Koledze podłączyli internet z multimedia, dostał router Arris Touchstone TG2492 https://www.speedguide.net/routers/arri … teway-3940 czyli jest w tym wifi oraz switch 4xLan.
Jednak kolega ma swój router z Gargoyle i jego dobrodziejstwem, ftp, dynamiczny dns itp.
Multimednia ma publiczne / dynamiczne ip. Chciałem ustawić router Arris Touchstone jako przeźroczysty, lub ustawić na nim DMZ i do niego podłączyć po UTP router z Gargoyle. Na Arris Touchstone nie musi być wif ani switch.
Po odrobinie kombinacji udało się zalogować na router Arris Touchstone, zmieniłem ustawienia np. ustawiłem Bridge, a kolejnym razem without nat, lecz co wyłączę i włączę router Arris ponownie to i tak jedyne urządzenie - komputer który podłączony jest bezpośrednio kablem utp z Arris nie dostaje Publicznego Ip tylko 10.7.252.163 i internet działa.
Pytanie, czy możliwe jest że router Arris jak się zaloguje w sieci Multimdenia pobiera własną konfigurację, czy coś w tym stylu?.
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270