Odp: Tl-wr841n v 10.0 co wgrac alternatywnego
Wymień kabel przykładowo.
Jak nie ma kabla to nic się nie pokazuje czy też jest 10M?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tl-wr841n v 10.0 co wgrac alternatywnego
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wymień kabel przykładowo.
Jak nie ma kabla to nic się nie pokazuje czy też jest 10M?
jak nie ma kabla to nic nie pokazuje.
jak wyłacze ruter z tylu to łaczy 100 mbps, po jakims czasie zmienia sie na 10mbps.
udało mi sie skonfigurowac ten router i podłaczyłem go pod wan. na stacjonarce smiga, na ipadzie śmiga, a w kiano nie chce chodzić nic. nawet internet.
chciałem wgrac polskie menu ale mam takie coś:
ersion: 20160228-1
Status: Not Installed
Required Disk Space: 11.359 MBytes
Package Cannot Be Installed (Insufficient Disk Space)
Tylko ręcznie przez fizycznie dogranie pakietu. Pobierz ręcznie, rozpakuj, skopiuj pliki do routera.
Witaj, a mamy opis jak to zrobic?
Mam kilka pytan. W ruterze , w lan(local network) adres ip rutera i adres bramy (gateway)mam taki sam. Moze tak byc ?
Zauwazylem tez ze jak komp stacjonarny jest włączony to w (status) lan1 zestawia sie 100Mbps, jak wylaczony to zestawia sie 10Mbps. Ten kabel z rutera idzie do kompa.
Natomiast lan2 ten od dostawcy netu jest ok i zestawia sie 100 Mbps.
Z czego to wynika?
Zauwazylem tez ze jak komp stacjonarny jest włączony to w (status) lan1 zestawia sie 100Mbps, jak wylaczony to zestawia sie 10Mbps. Ten kabel z rutera idzie do kompa.
Natomiast lan2 ten od dostawcy netu jest ok i zestawia sie 100 Mbps.
Z czego to wynika?
Tak powinno być. Szczególnie jak masz aktywną opcję wybudzania kompa przez kartę sieciową. Przy normalnej pracy masz 100 Mb lub 1000 Mb (jak karta i router wspiera tę szybkość). Po wyłączeniu kompa szybkość spada do 10 Mb. Czasami da się to zmienić w ustawieniach karty sieciowej by nie obniżał szybkości po wyłączeniu ale po co.
Chyba, że wyłączysz WOL to wtedy może nawet link się rozłączyć.
Nie, adresacja na lan i wan ma być inny jeżeli chcesz nat mieć. Chyba ze wyłączyłeś wan.
Jak to zrobić? Ściągnij pakiet do komputera, rozpakuj go (to zwykłe archiwum tar.gz jest) i przegraj przez winscp pliki w odpowiednie miejsce do routera, w te same miejsca jak były w pakiecie. Link do plików z pakietami znajdziesz w routerze w /etc/opkg.conf
Zakladka internet/wan
Connect via- disabled
Wan ethernet port- disabled.
Czyli ip rutera i gateway moze byc takie same?
I jeszcze pytanie, skąd mam owy pakiet pobrać?
Pzdr
Napisałem ci już - linki do repo pakietów masz w /etc/opkg.conf
Ok. Tylko jak owy link skopiuje i wkleje w przegladarke , to mi wyskakuje ze nie ma takiej strony blad 403 forbidden czy jakos tak.
Niewazne . Nie wiem jak to zrobic , a bez jakiegos tutoriala nie zrobie tego sam.
Dzieki za pomoc.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tl-wr841n v 10.0 co wgrac alternatywnego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc