Odp: WNDR4300 - QMI kłopoty z autopołączeniem i podniesieniem E398.
No tak, ale ja go właśnie posiadam, tyle że robiono już negatywną tu na forum recenzję bliźniaczego modelu Y206p i po prostu nie wiem czy to tez jakiś wynalazek śmieszny,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WNDR4300 - QMI kłopoty z autopołączeniem i podniesieniem E398.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No tak, ale ja go właśnie posiadam, tyle że robiono już negatywną tu na forum recenzję bliźniaczego modelu Y206p i po prostu nie wiem czy to tez jakiś wynalazek śmieszny,
Po prostu sprawdź. Producenci różne bebechy wstawiają do środka, więc nie ma pewności że to masz i to co ktoś kupi w sklepie to to samo. Po prostu sprawdź i opisz na forum jakie masz wrażenia z jego używania.
Robiłeś jego test dawno temu, lecz postaram się go bardziej dociążyć.
Chyba muszę to napisać po raz trzeci bo nie rozumiałeś - "producenci różne bebechy wstawiają do środka". To że testowałem to kiedyś nie znaczy że masz identyczny produkt. Obudową się nie sugeruj.
Niezależnie od tego, czy Huawei 3272 z Plusa będzie działał z tym Netgearem? Nie mam pojęcia czy jest to HiLink. I jakie inne modemy nie będą problematyczne.
Chyba muszę to napisać po raz trzeci bo nie rozumiałeś - "producenci różne bebechy wstawiają do środka". To że testowałem to kiedyś nie znaczy że masz identyczny produkt. Obudową się nie sugeruj.
Zrezygnowałem z testów już dawno, bo nie zamierzałem w nocy pobierać na pendrive torrenty. Tam nic oprócz modemu E398 w zaswadzie nie ma.
Praktycznie wszystkie huawei działają z openwrt/lede, E3272 czy to zwykły czy hilink też działa.
Czy oprócz każdego jak rozumiem Huawei, inne modemy pod ten router będą włąściwe?
Mało jest w polsce modemów usb które nie działają po openwrt ![]()
Czy aktualnie można rozważać że oprogramowanie ma związek z niskimi Uploadami. E398 wpięty do routera.
Stąd zamysł zakupu nowego modemu, który przy okazji wpieta LTE 800.
Trochę dziwne, że nagle po pojawieniu się HSPA DC, w tym samym pokoju w którym router stoi od wielu miesięcy nastąpiło to drastyczna obniżenie UL. Modem wpięty w innym pokoju pokazuje akceptowalne UL.
Model NETGEAR WNDR4300
Wersja firmware OpenWrt Chaos Calmer 15.05 / LuCI (git-16.018.33482-3201903)
Wersja jądra 3.18.23
Na mały upload raczej wpływ będzie miało obciążenie BTSa. Zresztą zrób test - weź komputer/laptop, podłącz modem dokładnie w tym samym miejscu gdzie był w routerze i zobacz jak to wygląda.
Trochę dziwne, że nagle po pojawieniu się HSPA DC, w tym samym pokoju w którym router stoi od wielu miesięcy nastąpiło to drastyczna obniżenie UL.
Mam E398, zasilam go poprzez PoE (48V/5V), wisi na maszcie w alu-obudowie nad domem, już od 1,5 roku, podłączony do anteny zewnętrznej, router który go obsługuje to Nexx WT3020, LTE1800. Dziś popołudniu takie osiągał transfery http://beta.speedtest.net/result/6725509149.png , nocą dobija do 85Mbps.
CSQ:30RSSI:-53 dBmMCC MNC:260 03LAC:FFFE (65534)CID:4749F01 (74751745)TAC:E6F2 (59122)RSCP:- dBmEc/IO:- dBRSRP:-83 dBmSINR:- dBRSRQ:-12 dB Urządzenie:Huawei Technologies Co., Ltd. E398 ,
Nazwa urządzenia:Gargoyle
Wersja Gargoyle:1.9.2.4 (r49484)
by obsy
Model:Nexx WT3020
Konfiguracja urządzenia:Brama sieciowa
Zajętość pamięci RAM:18.5MB / 59.9MB (30.9%)
Połączenia:60/4096
Średnie obciążenie CPU:0.00 / 0.03 / 0.00 (1/5/15 min.) A czy jest związek, gdy po zmianie z HSPA na HSPA DC, wyniki UL na komputerze odbiorcy drastycznie się pogorszyły.
Dzisiaj jeszcze raz sprawdziłem, przy routerze zarówno modem bezpośrednio jak tez przez ethernet daje już dobre wyniki.
Przez ścianę, nie może dokończyć speedtest UL 0.60 Mbps, gdy w przypadku HSPA zawsze to było stabilnie 2-3Mbps niezaleznie od pory dnia.
Jak ty masz stabilne 2-3Mbps to masz szalony problem z odległością tego BTS lub jego obciążeniem.
Wtedy 2-3 UL mi wystarczyło do moich celów, to by było dziwne bo nadajnik widze z okna 2km na górce.
W sensie pytałęm, czy samo przejście na HSPA DC może mieć woływ na ogólną wydajność takie apsektu jakim jest Upload
Może być. Często się zdarza że będąc w danej technologii są szalone kłopoty, a schodząc w dół uzyskuje się stabilne połączenie. Czasami dochodzi to takich paranoi że na lte osiąga się kilka Mbps a przechodząc na HSPA dostaje się ze 20Mbps.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WNDR4300 - QMI kłopoty z autopołączeniem i podniesieniem E398.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc