Temat: Tl-wr841n v 10.0 co wgrac alternatywnego
Panowie problem jak wyzej. Podrzuccie cos .
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tl-wr841n v 10.0 co wgrac alternatywnego
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Panowie problem jak wyzej. Podrzuccie cos .
https://www.gargoyle-router.com/download.php
Bog Ci zaplac ![]()
A to bedzie po polsku , czy trzeba cos dogrywac?
Trzeba będzie dograć.
A mozna wiedziec co i skad pobrac?
Jak zainstalujesz i podłączysz do internetu to przy pierwszym ekranie będzie wybór języków. Jak nie podłączysz a zrobisz to później to znajdzie to w menu "plugins"
Zakładam że starczy tam jeszcze miejsca żeby dograć obsługę języka polskiego.
Dziekuje ![]()
Powitac raz jeszcze.
Pobralem wskazany plik, wybieram ten plik do wgrania , daje upgrade i mam komunikat zeby wybrac plik do wgrania. Tak jak by go nie widzial. Tego pliku
Zmień nazwę pliku ma mniejszą lub na taką jak ma oryginalny soft. Lub użyj innej przeglądarki.
poszło ale teraz ipad nie widzi go i nie moge połączy ć po wifi.
jak włączyć wifi?
juz jest!
dzieks
A jeszcze jedno,
Jak ustawic, dograc jezyk pl?
Przecież napisałem ci wcześniej - wejdź do menu plugins i zainstaluj sobie klikając odpowiedni pakiet.
Tylko tam nic nie ma i nic nie mozna zainstalowac:(
Nie mozna odswiezyc pluginow
To zaloguj się przez ssh do routera i napisz
opkg update; opkg install plugin-gargoyle-i18n-Polish-PL
A pytanie z innej beczki.
Wgraalem plik factory. Potrzeba jeszcze wgrac sysupgrade?
Nie, nie ma takiej potrzeby.
No package name plugin-gargoyle.......try updating your package list
Podłączyłeś go do internetu?
Jest podlaczony. Nie przez wan a przez lan. Internet w stacjonarce ina tabletach jest.
Pluginy
Calmer base , menagment, packages
, routing telephony mam w pluginach , ale jakby nieaktywne. Natomiast jezyka polskiego nie ma .
To samo mam w pluginach i to samo jak wpisywalem komende po ssh
Kurde, nawet w faq to jest. Ma być przez wan a nie przez lan bo tak na routerze nie masz trasy domyślnej i gatewaya.
Kurde , przepraszam , ale faq to malo kto czyta w tym ja. A wlozyles w to tyle pracy. Przepraszam za swoje wygodnictwo ![]()
U mnie jest cos powalone z ta konfiguracją. Mam swiatlowod , od niego idzie po kablu zwyklym do rutera a ruter dziala . Kable wpiete w lan . Jeden kabel idzie do kompa stacjonarki i jakos to dziala.
Jak wepne kabel pod wan to nie chodzi.
Obejdzie sie bez polskiego. Reszta dziiala . Dzeki za pomc.
Działa, bo router za switch robi przecież.
Witam,
Mam pytanie , w zakladce status(gargoyle) jest napisane szybkosci polączen. Mam wpiete jak wyzej. Kabez z netu do lan1 i drugi kabel do stacjonarki w lan2. Ten wpiety w lan1 pokazuje polaczenie 10 Mbps a ten trugim100Mbps.
Coz sie moze dziac?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Tl-wr841n v 10.0 co wgrac alternatywnego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc