1 (edytowany przez matt_at 2017-10-06 20:33:50)

Temat: Reanimacja wndr4300

Witajcie, dotychczas miałem na swoim routerze Openwrt w jakiejs tam wersji.... ( nie pamiętam jakiej)
niestety router się wieszałczasami dlatego postanowiłem przez tftp wgrać oryginalne oprogramowanie.
Niestety proces ten kończy się wiecznym resetem routera ( świeci pomarańczowa dioda i zielona po czym wszystkie  i reset i tak w kółko )
pobrałem parę różnych wersji i nic. Ciągle to samo.
próbowałem ściągnąć Garygoyle - nie znalazłem pliku img. to samo z ddwrt.

Jedyne co znalazłem w img to najnowszy openwrt-15.05.1-ar71xx-nand-wndr4300-ubi-factory.img

na tym obrazie bezproblemowo router wstaje. niestety nie mam pojęcia jak z poziomu WEB zmienić na jakiekolwiek inne image.

Znalazłem oczywiście na forum temat prawie identyczny jednak wszelkie tamte rozwiązania nie działają. Jakiś pomysł ??
Dodam że przy probie zmiany firmware w openwrt wywala że to nieodpowiedni plik....

2

Odp: Reanimacja wndr4300

Tylko przez tftp ew kabel szeregowy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Przerabiałem to i kilka innych osób chyba też:

https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=12612

4

tak jak mówie czytałem ten temat i żadna z porad nie pomaga
po wgraniu ( oczywiscie succesfully ) router w kółko się resetuje. probowałem nawet tych koment mtd erase .... i nie przynosi to rezultatu
Może ktoś podlinkować jakies ddwrt lub garygoyle w formie img ? będe probował dalej wgrywać.
Jedynym firmware który wchodzi bez żadnego problemu to openwrt. Zarówno kompilacje z tutejszego forum jak i oryginalne open.

5

Tu masz gargoyle: http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/chaos_calmer/ar71xx/

6

ale sa to bin nie chcą wejsc na openwrt
a tftp też go nie przyjmuje

7

Zapytam: gdzie tam bin widzisz niby? Jest tar i img.

8

przepraszam oczywiście źle popatrzyłem smile już próbuje wgrywać i zdam raport co dalej

9

ok ściągnąłem garygoyle i router bezproblemowo go przyjął.
Następnie wgrałem najnowsze oprogramowanie ze strony netgear i tym razem router zaskoczył bez problemu uruchamiająć się na oryginalnym oprogramowaniu. Dzięki Cezary za link.