Temat: E3372s-153 z play
E3372s-153 z play czy da się wogóle z niego zrobić wersje HiLink jak tak to mógł by ktoś jakiś opis i linki do firmware działającego
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → E3372s-153 z play
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
E3372s-153 z play czy da się wogóle z niego zrobić wersje HiLink jak tak to mógł by ktoś jakiś opis i linki do firmware działającego
Aktualne znajdziesz na forum bez-kabli.pl. Tak, da się przerobić.
tylko jak przerabiam wg forum bez kabli to nie chce po tej przeróbce mi się łączyć z netem wszystko działa pokazuje sieć można wysyłać odbierać sms itd tylko że nie chce połączyć się z internetem co może być nie tak ?
Np. przywrócone masz ustawienia domyślne i nie masz profilu z podanym apnem. Jeżeli nie chce zapisać profilu to zrób reflash jeszcze raz.
no tak zrobiłem profil nowy wszystko ustawiłem i nie łączy
Przeczytałeś komunikat na ekranie? Napisał że transmisja jest wyłączona bo jest w roamingu. Włącz roaming a się połączy.
a jak to włączyć bo ja nie bardzo po angielsku

dzięki wszystko już działa a zna może ktoś link do ściągnięcia tego WEBUI pod ten modem z językiem polskim i czy teraz konfiguracja HG 553 pod to jest skomplikowana
czy należy to wykonać wg tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=Qxrou7qQWc4
Może być wg tego filmiku.
Co do języka polskiego - zależy który firmware wgrałeś - niektóre już mają polski, do niektórych można dograć. Szczegóły jak zwykle na forum bez-kabli.pl
a mógł by ktoś podać link do jakiegoś firmware z językiem polskimi bo już kilka wgrywałem i nie mogę trafić na ten z pl
Trzeba odblokować żeby był polski.
I nie wgrywaj na pałę, bo zaraz się okaże, że pobiegniesz po torxy żeby bootować igłą.
Tylko nie pobieraj tego z instrukcji a przeczytaj cały wątek: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=12&t=42416
intruder pytam czy jest jakiś firmare z pl i oczekuje odp typu tak nie ewentualnie podesłanie linku skąd moge go pobrać
Sorry, ale nie jestem kelnerem i nie podaję na tacy.
W temacie masz kilka sposobów na odblokowanie polskiego języka w WebUI.
I radzę czytać, bo FW nie ma nic do języka.
Na Mediafire u @dzejka jest wszystko.
Już sobie poradziłem zgodnie z tym opisem
Krótki opis, jak zainstalowac w E3372hilink z modyfikowanym softem jezyk polski.
1. Zainstalować w modemie midnight commander (plikiem inst_mc.bat ). Paczka inst_mc_E3372.rar
2 - Uruchomić putty, telnet, 192.168.8.1 (wyskoczy konsola) po zalogowaniu sie pojawi sie znak #
3 - W konsoli wpisać mount -o remount,rw /dev/block/mtdblock14 /app/webroot ENTER.
fotka
4 - W konsoli wpisać mc ENTER (pojawi sie ekran podobny do Norton Commandera).
fotka
5 - Odnależć plik languagelist.xml ( /app/webroot/WebApp/common/config/global/languagelist.xml)
poruszajac sie strzalkami i ENTER-em wchodzimy kolejno do katalogu wybranego.
6 - Klawiszem F4 otwieramy plik anguagelist.xml w trybie edycja i poprawmy wybrana linie aby zrobic
jezyk polski " <language>pl-pl</language> "
fotka
7 - Save - klawisz F2 i zamknąć mc - klawiszF10.
8 - Zamknac PuTTy.
9 - Ponownie zalaczyc modem E3372Hilink i ustawic sobie jezyk polski z menu.
Od tej chwili mamy modowane webui i bedzie po polsku jak sobie wybierzmy w menu.
Opracowanie na podstawie informacji z forum
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi … 4&st=0
Mój E3372s-153 HiLink Firmware 22.300.09.99.99 WebUI 17.100.13.01.03-Mod1.0 w ogóle nie chce działać w OpenWrt, co z nim jest nie tak?
T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=480 MxCh= 0
D: Ver= 2.10 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=ff MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=12d1 ProdID=1f01 Rev= 1.02
S: Manufacturer=HUAWEI_MOBILE
S: Product=HUAWEI_MOBILE
S: SerialNumber=0123456789ABCDEF
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr= 2mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=08(stor.) Sub=06 Prot=50 Driver=usb-storage
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=125us
root@OpenWrt:~# logread | grep cdc_ether
Sat Mar 28 07:51:09 2015 kern.info kernel: [ 11.450000] usbcore: registered new interface driver cdc_ether
Z nim nic. Zaś ty nie zainstalowałeś usb-modeswitch i modem nie jest przełączony.
Niestety modem nie przełącza się jeśli extroot jest na karcie w modemie. Temat był już przerabiany tutaj http://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=12796&p=2 i wyszło na to że nie da sie nic zrobić.
Ale jeśli uruchomię bez extroota wtedy przełącza się i trzyma aż do odłączenia zasilania (również po reboocie). Aktywuję więc extroot, robię reboot i otrzymuję extroot + działający modem aż do odłączenia zasilania. Dodałem więc do /etc/rc.local linię aktywującą extroota + reboot i działa. Teraz trzeba zdezaktywować extroota we flashu żeby po odłączeniu zasilania router wystartował bez extroota. I tu jest problem. W extroocie podmontowałem /dev/mtdblock3 do /root/flash i w pliku /root/flash/upper/etc/config/fstab dezaktywowałem extroota. Plik się normalnie zapisuje, ale po reboocie wraca do oryginalnego stanu czyli z aktywnym extrootem. Dlaczego tak się dzieje i czy da się jakoś zapisać ten plik na stałe?
Więc podłącz sobie hub i zrób extroota na pendrive. Wydatek żaden a problem z głowy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → E3372s-153 z play
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc