1

Temat: Subversion server na OpenWrt Barrier Breaker

Witam,
Od pewnego czasu śledzę stronę i czytam forum. Pomogło mi w niezliczonej ilości przypadków i pozwoliło porządnie skonfigurować router już dwa razy z różnymi dziwnymi usługami.

Niestaty stanąłem przed problemem którego nie potrafię rozwiązać mimo szukania odpowiedzi i niezliczonych prób.

Miałem skonfigurowany serwer SVN i wszystko działało. A potem pewnego dnia zabrakło prądu, router sie zresetował... i Niestety do repozytorium nie da się comitować zmian. Server chodzi, moge pobrać i uaktualniać projekty, ale wrzucić nie mogę. "Network connection closed unexpectedly".

Reinstalowałem subversion-server_1.6.23-1_ar71xx.ipk, próbowałem zrobić kopię repo i przywrócić do innego - kończy się komunikatem: Illegal instruction.

Zastanawiam się czy to kwestia uprawnień? Nie wiem jak zmusić serwer do logowania jakiś błędów. Jestem w kropce, a na prawdę nie chce mi się od nowa stawiać całego systemu żeby sprawdzić czy to pomoże.

Koś coś wie na ten temat?

2 (edytowany przez build000 2015-06-16 02:55:05)

Odp: Subversion server na OpenWrt Barrier Breaker

I w tym przypadku tego nie unikniesz - ba - stawiaj firmware od nowa + svn - to jedyne rozsądne rozwiązanie i dające pewne rozwiązanie całego problemu - wszystko co obok i pomiędzy - prędzej czy później skutkuje tylko błędami (głównie w kontekście działania serwera svn).

3 (edytowany przez kirsen 2017-08-28 09:48:34)

Pozwolicie, że odkopię stary temat, bo problem jest jak najbardziej powiązany.
Wtedy pomogło przeinstalowanie firmware.

Teraz przeszedłem na LEDE i w ogole nie jestem w stanie zainstalować subversion.
Paczka: subversion-server_1.6.23-1_ar71xx.ipk rzuca błędem:
* pkg_hash_fetch_best_installation_candidate: Packages for subversion-server found, but incompatible with the architectures configured

Wiem, że już dawno powinienem przejść na gita... ale żeby to zrobić powinienem zaimportować stare repo z SVN a on nie działa.

Ktoś byłby w stanie coś pomóc?

Znalazłem tylko opis jak ktoś to kompilował pod Linksys WRT1200AC:
http://yylam.blogspot.hk/2016/01/cross- … erver.html

ale niewiele mi to mówi i chyba jednak przerasta. Ja potrzebuję na WRD3600.

4

Zrób po prostu

opkg update
opkg install subversion-server

Chciałeś zainstalować wersję ze starego openwrt które nie jest z lede kompatybilne.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.