Temat: TPLINK MR3420 lub WR740N i GPIO
Hej,
Szukam już ze 3 dni i nigdzie nie ma konkretnych informacji...
Gdzie w tych modelach znajdę jakieś wolne GPIO? Chcę podłączyć termomentr DS1820 bezpośrednio pod gpio.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → TPLINK MR3420 lub WR740N i GPIO
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej,
Szukam już ze 3 dni i nigdzie nie ma konkretnych informacji...
Gdzie w tych modelach znajdę jakieś wolne GPIO? Chcę podłączyć termomentr DS1820 bezpośrednio pod gpio.
Np. https://wiki.openwrt.org/ru/toh/tp-link … #gpio_пины
Generalnie zobacz forum openwrt.org, były omawiane np. sdmody, a do tego potrzebne są własnie wolne gpio. Nie wiem jak przez 3dni na to nie trafiłeś..
dobra, na to trafiłem i co? teraz mam szukać R101 na płycie???? ja mam prawie 40 na karku więc oczka mnie będą bolały i zajmie mi to dobrą dekade
hahahaha
Lupa i szukaj. Przecież elementy są opisane, więc trafisz R101.
ja pierdziule... obiecuje że jak znajdę to wstawie zdjęcie coby przyszłe pokolenia nie miały pod górkę
hahahaha
Dobra, r427 znalazłem ale zgodnie z rozpiską nie mam niestety GPIO18 ![]()
Ale za chiny nie mogę znaleźć r101... wie ktoś może gdzie to jest??? (na stronie powyzej podanej, jest schemat, ale nie ma u mnie np. U15)...
Nie napisałeś którą wersję mr3420 masz...
TPLINK -MR3420 v1.2
ktoś coś???
Poczekaj cierpliwie, może ktoś ma na stanie mr3420v1 to poszuka.
Rozkreciłem, poszukałem 5 minut i nie znalazłem, przy okazji uwaliłem sobie router na ktorym stoi vpn, ale na szczęście są backupy ( i konsola u-boot)
. Wrzucam zdjęcia http://imgur.com/a/2ZiKY, może komuś uda się znaleźć, a jak nie to może komuś się przydazą do czegoś innego. Proszę o wyrozumiałość za syf na płytce, ale to mój pierwszy przerobiony router i przez przypadek przeciąłem ścieżki i musiałem zrobić małe obejście, a później zalałem to klejem, aby nie zrobić większych szkód, jakbym znowu musiał wyjąć kość flash.
Jako, że jest to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać i podziękować Cezaremu i pepe2k za mnóstwo świetnej roboty. Jestescie wielcy ![]()
No właśnie
R427 jest na środku po prawej stronie radiatora. Ale mój router twierdzi ze nie ma gpio18. .. wiec szukam i szukam tego R101. ..
Teraz ja bym potrzebował informacji. Chciałem popraić moją kiepską przeróbkę kości flash i pogorszyłem sprawę. Wystrzelił mi w kosmos rezystor, chyba o numerze R72, zaznaczyłem go na zdjęciu. Mógłby ktoś podać mi jego wartość? Wiem, że strasznie to wygląda, ale teraz już trochę lepiej idzie mi lutowanie ![]()

To jest kondensator c5 r72 jest pionowo. R72 wlutowany pokazuje 9.71k. Ale go nie wylutuje aby sprawdzić dokładnie bo mam zwykła lutownice. C5 nie mam czym sprawdzić
No to jest problem
A jest gdzieś dostępny schemat w necie? Warto szukać czy marne szansee? A może można to zastąpić jakimś innym kondensatorem? Pytanie może głupie, ale jestem w sumie początkującym mcgyverem ![]()
Wygląda to w ogóle tak jakbyś luyowal to zwykła lutownica
a schematu nie znalazłem przez 3 tygodnie. Jakbym miał schemat to nie zakłada bym tematu ![]()
Z lutowaniem się trochę u mnie poprawiło. W nocy wlutowałem 64MB ramu do tego routera. Może nie jest pięknie, ale jak na moje umiejętności i warunki to tragedii nie ma. Miałem wrzucić dzisiaj fotki, ale po udanym wlutowaniu ramu chciałem poprawić luty przy flashu no i kondensator wystrzelił... Trochę go poszukałem, ale milimetrowy przedmiot ciężko znaleźć, szczególnie na dywanie. A już się cieszyłem z udanej operacji..
Odkurzacz, pończocha na końcówce, małe ssanie, czysty worek i może się znajdzie ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → TPLINK MR3420 lub WR740N i GPIO
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc