Temat: Różnica między Gargoyle 1.9.x a LEDE
Poczytałem trochę o projekcie LEDE a z samego Gargoyle korzystam i jestem z niego bardzo zadowolony (wielkie dzięki dla Cezarego za budowanie nowych obrazów). Jednakże kusi mnie zmiana na LEDE które, mam takie wrażenie, jest lepiej wspierane i oferuje większą skalowalność (obsługa urządzeń i dostępne aplikacje). Ale do rzeczy - czy jest może jakieś porównanie ewentualnie ktoś może mi wyłuszczyć jakie są plusy za przesiadką na LEDE z Gargulca?
Na chwilę obecną bardzo mi pasuje to jak działa ww. dystrybucja no i wtyczka WebMon jest bardzo przydatna (dzieciak potrafi w nocy buszować w internecie zamiast spać a dzięki temu wiem czy śpi czy ściemnia). Jednakże przejrzawszy forum zauważyłem że na niektórych urządzeniach z LEDE ich użytkownicy mają wyższe transfery (używają Quick Path o ile dobrze pamiętam). Czy wyższe osiągi są także dostępne bez używania ww. łatki? Jak to wygląda - czyste LEDE vs Gargoyle? Ewentualnie czy jest jakaś wtyczka do LEDE która pełniła by funkcję WebMon'a z Gargoyle?