26 (edytowany przez Scotch 2015-12-21 23:21:36)

Odp: Potrzebuję pomocy. Jakie IP routera?

Tak! dobrze, że wspomniałeś o konieczności zmiany IP - tak jak w przypadku relayd

Edit:
A... i jeszcze: sieć -> zapora - ustaw wszystko na "przekazuj" dla strefy wan/wwan

27 (edytowany przez pejo85 2015-12-27 12:08:36)

Dzisiaj może znajde czas żeby spróbować to ustawić. Zmieniając adres ip przypisuje mu np 192.168.20.1.2 (z tej samej puli w której jest ZTE), ale zte przydziela mu np 192.168.20.40. Co z tym robić i jak w takim przypadku sie logować z kompa przez zte na 1043.

Edit

Dobra wireless repeater działa, ale ni jak nie mogę się do niego zalogować spoza sieci wifi przez niego rozsyłanej (wyłączyłem firewalla, restartowałem potem 1043, jeszcze inne kombinacje ale nie moge sie zalogować ze stacjonarnego - może mi ktoś pomóc?)

28

Ponawiam pytanie

Zainstalowałem najnowsze Lede z Luci. Ustawiłem jako repeater - wszystko śmiga. Tylko jak sie zalogować do niego z stacjonarnego kompa podpiętego do innego routera, średnio sie go obsługuje z komórki.

29

Na taki adres jaki dostał do dhcp od routera nadrzędnego.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

30

wwan pokazuje ...100.7 sprawdzam na routerze z dhcp jest faktycznie ...100.7 port. porty otwarte za tą instrukcją http://eko.one.pl/?p=openwrt-konfigurac … estronywan i ni chu...

31

Po co masz otwierać porty na firewallu jak w repeaterze nie ma masz wanu?  czy ty zrobiłeś konfigurację z relayd czy nie?

32 (edytowany przez pejo85 2017-08-07 15:13:50)

yyyyy... chyba nie?

33

Więc jaki w końcu repeater zrobiłeś? Co, gdzie, jak, czym?

34

w luci? Bo konsola na komórce działa ale jej obsługa mad (już czytam o relayd)

35

Napisz co wyklilakałeś, bo może nie zrobiłeś repeatera tylko zwykłego klienta z natem (kwestia nazewnictwa).

36

Nie ogarniam tego. Chyba jednak bridge za tym poradniekiem robiłem https://stackoverflow.com/questions/295 … -configure

37

No to nie wiem jak ci działa, bo openwrt domyślnie nie pozwala na bridgowanie klienta wifi (sta) z lanem bez ustawionego wdsa...

Najpierw napisz co i jak ustawiłeś.

38

Dobra. Dzięki za cierpliwość. Poddaje sie. Ważne że śle wifi dalej to miała być jego główna cecha i działa. Miały być dalsze zabawy np. z USB ale poddaje sie, bo nie mogę najprostszej czynności ogarnąć... Jeszcze raz dzięki.