1

Temat: tplink wa701nd v1 zmiana flashu na większy (16mb) +uboot

Dzień dobry wszytskim. Chciałbym się dowiedzieć, czy ten router (na AR7240) obsługuje flash 16 mb oraz czy jest dostępny na niego bootloader od pepe2k? Chciałbym się dowiedzieć czy ten procesor obsługuje USB 2.0, gdyż myślę nad dorobieniem mu złącza usb, żeby współpracowało z modemem. Czy jeśli tam jest tylko usb 1.0 to czy to nie będzie wpływało na transfer z modemu? Pozdrawiam.

2

Odp: tplink wa701nd v1 zmiana flashu na większy (16mb) +uboot

shop napisał/a:

Dzień dobry wszytskim. Chciałbym się dowiedzieć, czy ten router (na AR7240) obsługuje flash 16 mb

Cześć!

Teoretycznie, możesz tam wsadzić tak dużą kość, jak tylko chcesz. W praktyce (bez zabaw w rekompilację jądra), limitem jest 16 MB.

shop napisał/a:

oraz czy jest dostępny na niego bootloader od pepe2k?

Nie ale do podmiany kości tego nie potrzebujesz.

shop napisał/a:

Chciałbym się dowiedzieć czy ten procesor obsługuje USB 2.0, gdyż myślę nad dorobieniem mu złącza usb, żeby współpracowało z modemem.

Nie, tylko USB 1.1.

shop napisał/a:

Czy jeśli tam jest tylko usb 1.0 to czy to nie będzie wpływało na transfer z modemu? Pozdrawiam.

Zapomnij o temacie.

3

AR7240 ma USB 1.1, to lekko za wolne będzie dla modemu (choć będzie działać).

Na pewno chcesz go przerabiać zamiast kupić np. 842 v3 który ma już od razu i 16Mb flash i USB?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

4

Dziękuję za szybką odpowiedź. Skoro to ma tylko USB 1.0 to macie rację, to trochę podcieranie d*** szkłem. Cóż, spróbuję znaleźć ten router o którym mówi Cezary. Jeszcze raz dziękuję za szybkie odpowiedzi, miłego dnia życzę.