Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Załóż nowy wątek bo zaśmiecasz ten.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 38 39 40 41 42 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Załóż nowy wątek bo zaśmiecasz ten.
Moje RT-AC51U raz świetnie działa z E3372, a raz pada co minutę i konieczny jest restart routera
Dlatego postanowiłem wymienić router na coś porządnego, pytanie brzmi czy Nexx WT3020 i puścić z niego net do AC51U, czy po prostu całość wymienić na TL-WR1043ND v4 z LuCI LEDE?
Nexxa wt3020.
I co, ładowarka Samsunga 2A, kabel też oryginalny, podpinam E3372 i krótki patchcord do WANu w Asusie?
http://allegro.pl/przenosny-router-open … 32917.html
Ten wygląda ok? Przyznam że nie chcę czekać aż przyleci z chin
Najchętniej bym skorzystał z RPi 2B+ bo leży u mnie nieużywane ale pewnie nie byłbym zadowolony z osiągów
Tak, tak podłączasz.
Witam. Czy do tego routera:
huawei echolife hg8546m-hgu-gpon
jest jakaś otwarta alternatywa?
Pozdrawiam
Nie, nie ma.
Szukałem w googlach ale nic nie znalazłem o nim. Mam go u siebie na ftth. Stary 1043nd v1 który mam niestety poszedł w odstawkę i chyba "pójdzie do żyda" bo w takich warunkach już nic po nim ![]()
Nawet nie wiem za bardzo co w nim piszczy. Przejrzałem i szukałem na stronie huaweia jakichś informacji i nic.
Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Witam.
Znajomy szuka nowego routera. Obsługa: 802.11AC, anteny zewnętrzne z dobrym zasięgiem (dom jednorodzinny), USB 3.0 (do podłączenia HDD), w cenie do 500zł. Znajdzie się coś sensownego?
http://eko.one.pl/routerdatabase/ sprawdzałeś?
O zasięgu się nie wypowiem, nie porównywałem wszystkich po kolei.
Witam,
Poszukuję routera do ok. 300zł, może być używka.
Myślałem nad archerem c7 lub wdr4300. Zależy mi na dobrym zasięgu 2.4ghz, ac oraz gigabitowym switchu.
Jest sens kupna archera c7 v1 czy lepiej szukać v2?
Z góry dziękuję.
C7 v1 ma niewspierany układ radiowy. Przeczytaj np. https://eko.one.pl/?p=openwrt-archerc57
Dziękuję! Szukać v2 czy jest coś innego równie fajnego w podobnej cenie?
Z używek nie. W ogóle to poszukaj sobie routera o parametrach które oczekujesz: https://eko.one.pl/routerdatabase/
Które urządzenie jest najlepsze pod względem opłacalności (nie koniecznie najtańsze), które obsłuży łącze 250/20 Mb/s z SQM cake/layer_cake? WiFi nie jest obowiązkowe, może być sam Ethernet.
Jak ewentualnie wygląda sprawa jakiś kombinatorów, w sensie może jakiś Thin Client zamieniony w router itp.?
Kup apu2.
Może podepnę się do tego tematu, ponieważ w nim pytałem co kupić:
Czy w Luci wifi jest domyślnie wyłączone? Zrobiłem update z Gargoyle do Luci (najnowszego) i nie widzę mojego nexx wt3020 po wifi...
Nie, openwrt/lede nigdy nie miało domyślnie włączonego wifi.
Panowie tyle jest na rynku tanich routerów, z których chcę wybrać najlepszy że mętlik w głowie.
Na forum znalazłem informację, że dobry będzie TL-WR842N v3.
Czy polecacie właśnie ten, czy jakiś inny jest lepszy tak w cenie do 150 zł.
Miałem wcześniej WR841N, ale chciałbym streamować z USB w routerze na TV i tego mi brakowało.
Może też wiecie czy jak udostępnię pliki z usb routerem w sieci wifi to w tv wchodzę normalnie w źródła i tam pokazuje się pendrive, tak jakby był wsadzony bezpośrednio do tv? Telewizor Samsung seria K.
1. Nie ma czegoś takiego jak "najlepszy router". Wszystko zależy od potrzeb
2. TL-WR842N v3 może być. Przynajmniej na początek.
3. Nie, tak bezpośrednio nie. Możesz przez dlna (jak tv ma) lub sambę (jak tv ma).
Dziękuję za pomoc.
Mam 3 routery do wyboru. Zastanawiam się który zostawić dla siebie.
1. Netgear dgn3700v2
2. Netgear Ac1200 Model D6200
3. TP-Link TD-W8968
W domu korzystam z sieci upc, 4 telefony komórkowe podłączone do sieci, 2 tablety, 3 laptopy, TV SMart, Streamowanie filmów z pendrive usb z routera na np telewizor.
Mieszkanie około 40m2, 3 pokoje w bloku
Który z tych 3 routerów będzie najlepszy?
Cezary doradź?
Mam te routery w domu, narazie cały czas korzystam z tego pierwszego dgn3700
Wszystkie do kitu bo to dsle ![]()
Hehe wiem, alternatywnego oprogramowania nie zainstaluję:) A przecież nie wyrzucę
Zostawię chyba najnowszy czyli 2.
No dobra a jakbym te wszystkie sprzedał to co mogę za to kupić porządnego co polecasz?
Najsilniejszy router na jaki Cię stać.
Strony Poprzednia 1 … 38 39 40 41 42 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc