Temat: Huawei WLTMH-120 do testów z Play
Witam, dziś dostałem "cynka" że Play szuka klientów do testowania anteny/modemu zewnętrznego + routera Huawei WLTMH-120. Pierwsze pół roku za darmo, następne pół 40zł miesięcznie (gratis internet 100GB nielimitowany (?)). Po tym okresie urządzenie jest nasze (czyli łącznie 240zł). Można również w przeciągu pierwszych 2 miesięcy urządzenie za darmo oddać i zrezygnować z testowania.
Pytanie główne; co to za wynalazek? W internecie znalazłem jedynie tą stronę https://fccid.io/document.php?id=3326994 na której nic sensownego nie ma. Urządzenie trzymałem w ręku, wygląda naprawdę solidnie. Kartę sim wkłada się w antenę a tą łączy kablem 10 metrowym RJ-45 do routera z którego jest również zasilana (56V 0,536A). Poza tym że ruter pracuje w zakresach 2,7GHz i 5GHz znajduje się również na nim dioda 5G (czyżby jedno z pierwszych urządzeń obsługujących nadciągające 5G?). Więcej informacji jutro jak już zabiorę urządzenie do domu, w najgorszym przypadku po 2 miesiącach po prostu je oddam... ale zdaje się jest/będzie znacznie więcej warte niż te 240zł które zapłacę Playowi... ![]()