1

Temat: Router z LTE czy router + modem USB z LTE

Witam,

W biurze w centrum miasta mam obecnie Archera C5 + Huawei e3131. Do tego jakaś tam antenka, która dodała ok 30% prędkości . Niestety prędkość internetu nadal jest mierna DL 2-3 Mb/s UP 1-2 Mb/s. Być może to wina na sztywno ustawionego obsługiwanego zakresu w modemie, bo wcześniej chodził tylko na Aero. Nie mam czasu już w nim grzebać i teraz jestem zmuszony zakupić coś co obsłuży LTE. Problem mój to wybór pomiędzy nowym routerem obsługującym LTE lub jakiś inny modem USB z LTE i wsadzenie go do Archera. Widzę, że na aledrogo dużo schodzi Huawei B593. Jakieś "powystawowe" pewnie z Niemiec. Czy sprzęt ten jest wart uwagi? Co do modemu na USB to zapewne warto Huawei E3372h, czy może jednak coś innego?

Pozdrawiam!

2

Odp: Router z LTE czy router + modem USB z LTE

Modem to e3372, przerób go później na hilinka.

Co do routerów pokroju B593 - są różne opinie, niektórym chodzi dobrze niektórzy narzekają. Więc zależy co dostaniesz tanio.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dzięki za odpowiedź.

Co do ceny to jest porównywalna dlatego skłaniam się ku B593 i "uwolnię" dzięki temu Archera. No chyba, że jest jakiś inny router z LTE szczególnie warty uwagi. Głównie zależy mi na stabilności czyli "ustawić i zapomnieć".

4

No nie wiem czy oryginalne softy są aż tak stabilne. Pewnie czasami niektórym się to zdarzy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.