1 (edytowany przez o-w-c-a 2017-07-04 12:19:11)

Temat: TpLink 1043v2 Gargoyle problem z aktualizacją listy dodatków

Witam.

Chyba coś uszkodziłem aktualizując router.

Miałem wersje 1.6.2.2 z tej strony, ale na stronie dostrzegłem że jest kilka nowszych wersji mających nowe dodatki które nie działały w mojej wersji.

Zainstalowałem 1.9.2 wiedząc że testowa. Po instalacji nie dało się uaktualnić listy dodatków (albo nie ma w domyślnych likach).
Zainstalowałem 1.8.2 i działała dobrze aż zainstalowałem tyle dodatków testowo że pamięci zostało 56kB. Jako że nie wszystkie dodatki były ciekawe chciałem odinstalować zwolnić pamięć i zainstalować inny. Okazało się że nie ma takiej opcji. Wciśnięcie przycisku odinstaluj powodowało przeładowanie strony, ale dodatek nie znikał.

Przeinstalowałem soft na 1.8.2 i ruszyło. Zainstalowałem Tora i chwilę go testowałem, chciałem zmienić język i go doinstalować. Znowu miałem 56kB pamięci (bo oprócz Tora coś wcześniej zainstalowałem) i nie daje się odinstalować.
Znowu reinstall na 1.8.2 i nie działa odśwież - da się dodać nowe źródła, ale nie da się ich wczytać. Pamięć wolna prawie 800kB i nie wczytuje list. Nawet domyślne listy po pierwszym uruchomieniu odśwież powodowały zwiększenie ilości dodatków na liście poza zainstalowane - teraz nie działa.

Zainstalowałem soft 1.6.2.2 i 1.6.2 i nawet teraz one nie pobierają list. W wersji 1.6.2.2 z tutejszej strony wyświetla również błąd połączenia z adresem mojego routera w oknie pop-up kiedy kliknę "sprawdź dostępność aktualizacji".

Myślę że przy reinstalacji coś nie czyści się, lub z jakiś względów odśwież u mnie przestało działać.

Próbowałem listować katalogi z puttego, ale mistrzem nie jestem i nie wiem gdzie i co kasować/zmieniać.

Z góry dziękuję za pomocne informacje.

2

Odp: TpLink 1043v2 Gargoyle problem z aktualizacją listy dodatków

nie wiem  co tam  "zmajstrowałeś"  że nie działa   ale  ostatnia wersja  od  Cezarego  jest  tutaj  https://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/chaos_calmer/ar71xx/   oraz   pakiety  https://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/chaos … /packages/   
Pakiety  możesz  instalować  też  ręcznie -  pobierasz pakiet  - wrzucasz  na router    do jakiegos  kaltalogu  np. do /tmp   lub  na  nośnik   jak masz  zamontowany  - potem  przechodzisz  do tego  katalogu   i instalujesz   opkg  install pełnanazwapakietu 
( wczesniej  nie robisz  opkg update )

3

Odp: TpLink 1043v2 Gargoyle problem z aktualizacją listy dodatków

Z tego co piszesz wygląda na to że tak po prostu "nie masz internetu w routerze". Przywróć ustawienia domyślne z gui, podłącz do portu wan kabel z internetem. Pamiętaj że wan musi mieć inną adresację niż lan.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.