Temat: TD-8970 zawieszony
Cześć,
da się coś zrobić gdy na serialu wypluwa coś takiego:
ROM VER: 1.1.4
CFG 05
DDR autotuning Rev 0.3ff
DDR size from 0xa0000000 - 0xa3ffffff
DDR check ok... start booting...
i tak w koło...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TD-8970 zawieszony
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć,
da się coś zrobić gdy na serialu wypluwa coś takiego:
ROM VER: 1.1.4
CFG 05
DDR autotuning Rev 0.3ff
DDR size from 0xa0000000 - 0xa3ffffff
DDR check ok... start booting...
i tak w koło...
Możesz spróbować wgrać ponownie jeżeli to coś da. Zobacz na webcache: http://web.archive.org/web/201609082050 … d-w8970v1/, obrazki: https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/td-w8970
No rzeczywiście pomogło...powiedz mi: czy to może być związane z tą kością: winbond 25Q64 fvs?? bo kiedyś miałem ją wymienić a w końcu została. Da się ją zaprogramować już w routerze tak jak to teraz robiłem przez ten plik u-boot.asc czy to do czegoś innego służyło?
Chodzi mi o to czy mogę ominąć programowanie tej kości zwykłym programatorem.
Dzięki za pomoc!
Od początku - kiedy się to stało? Działał i nagle sam z siebie, zmieniłeś kość na czystą i dlaczego nie startował czy jak?
Kiedyś miałem problem z tym chipem, ruszał tylko po podgrzaniu, ale jakoś sobie z tym radziłem, nie miałem czasu się tym zająć. Chip został nie ruszany. Teraz tak jak pisałem w 1 poście wypluwał na serialu w kółko to samo. Po tej operacji co wysłałeś linka ruszyło i uruchamia się normalnie. Dlatego się zastanawiam czy jakbym miał czas to nie kupić tego chipa i go przelutować, ale pytam o to czy trzeba do tego programator czy wgrywając ten plik u-boot.asc on się programuje bezpośrednio w routerze?
Akurat w tym tplinku możesz przez serial zaprogramować uboota, ale to w tym modelu. Jak działa to nie ruszaj.
OK to będę wiedział na przyszłość, jakby się popsuł.
Dzięki!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TD-8970 zawieszony
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc