Temat: Połączenie z firmowym VPN

Witam,
mam problem z połączeniem się z firmowym VPN. Na routerze bez openwrt połączenie działa bez problemu a na routerach z openwrt nie można się połączyć.
Do połączenia trzeba wpiąć token usb do laptopa i wejść w pewien adres.
Co można zrobić żeby to zadziałało? Ktoś już próbował?
Router przez który próbuję się połączyć to Tp-link Archer C7 z najnowszym OpenWRT(luci) z tej strony.

2

Odp: Połączenie z firmowym VPN

Jak to typ vpn? Bo nic o nim nie napisałeś. I gdzie jest problem? Z połączeniem czy wejściem na ten adres?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zainstaluj   paczkę      kmod-nf-nathelper-extra  i powinno działać

4

Próbowałem zainstalować kmod-nf-nathelper-extra , niestety podczas instalacji wyskakuje:

Multiple packages (kmod-nf-nathelper-extra and kmod-nf-nathelper-extra) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Multiple packages (kmod-nf-nathelper-extra and kmod-nf-nathelper-extra) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Installing kmod-nf-nathelper-extra (3.18.45-1) to root...
Downloading http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/ar71x … r71xx.ipk.
Multiple packages (kmod-nf-nat and kmod-nf-nat) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Multiple packages (kmod-nf-nat and kmod-nf-nat) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Multiple packages (kmod-lib-textsearch and kmod-lib-textsearch) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.
Multiple packages (kmod-lib-textsearch and kmod-lib-textsearch) providing same name marked HOLD or PREFER. Using latest.

Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-nf-nathelper-extra:
*     kernel (= 3.18.45-1-70607226113cc75e4e6ab0a5f0c43494) *     kernel (= 3.18.45-1-70607226113cc75e4e6ab0a5f0c43494) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-nf-nathelper-extra.

Próbowałem takiego rozwiązania jak znalazłem w innym poście:

Z /rom skopiuj sobie cały katalog /rom/etc/opkg/ do /etc/opkg

Niestety nie pomogło. Można jeszcze coś zrobić?

5

Zainstaluj moduł odpowiedniej wersji, ręcznie, w takiej jak masz system.  Wszystkie masz tu: http://dl.eko.one.pl/chaos_calmer/ar71xx/packages/ A tak w ogóle to zaktualizuj sobie system.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.