Temat: Aktualizacja dla Chaos Calmer?
Chyba piekło zamarzło.
Cezary zaktualizował (praktycznie) martwe OpenWRT.
Skąd taka decyzja?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Aktualizacja dla Chaos Calmer?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chyba piekło zamarzło.
Cezary zaktualizował (praktycznie) martwe OpenWRT.
Skąd taka decyzja?
Bo ktoś prosił na forum.
...
Skąd taka decyzja?
Pewnie chociażby dla tej zmiany: "zmiana numeru wersji kernela - 3.18.45"
https://eko.one.pl/?p=openwrt-chaos-cal … toriazmian
W sumie, skoro obrazy Cezarego są bardziej dopracowane niż "oryginalne" wersje Openwrt/Lede to czemu pod względem numeru kernela miałyby być gorsze, niż ostatnie stabilne wydanie CC.
A poza tym teraz zgadzają się moduły "media" ze wszystkimi wersjami z gałęzi 15.05 dla: Gargoyle, Luci i czystego Openwrt z eko.one.pl ![]()
To są chyba wystarczające powody podbicia wersji
(ostatni już raz...)
W pewnym momencie w czasie słabości intelektualnej miałem pomysł żeby w ogóle podbić kernel do ostatniej dostępnej wersji - 3.18.55 (który i tak jest EOL), ale szybko skarciłem się za taką myśl.
W pewnym momencie w czasie słabości intelektualnej miałem pomysł żeby w ogóle podbić kernel do ostatniej dostępnej wersji - 3.18.55 (który i tak jest EOL), ale szybko skarciłem się za taką myśl.
Pomijając że nie jestem na bieżąco z tematem / wersjami, to forma przekazu mnie rozbawiła
. Pozdrawiam
Mam pytanko: Czy stery wi-fi do WRT3200ACM są już sprawne?
Są te same co były.
Czy opłaca się aktualizować?
Nie. CC nie rozwija się od dawna.
Więc co polecisz sensownego, podobnego do gargoyle, z serwerem openvpn na poziomie konfiguracji jak w gargoyle? Asus ma super web-gui, ale gdy się nie ma co się lubi...
Nie ma czegoś takiego. Wszystkie pochodne luci mają tylko klilkane opcje a nie wizarda jak ma gargoyle.
Erick nie widzi w tym problemu? Nie widzi potrzeby przejścia na lede?
Gargoyle przejdzie na lede jak 17.06, takie są oficjalne plany.
Super, czyli gargoyle nie zdechło. Czyżby lede 17.06 miało być stabilne?
A 17.01 nie jest stabilne? Po prostu Eryk zdecydował że przejście nastąpi po następnym wydaniu. Teraz nie ma czasu, dom kupił ![]()
To w końcu nazwa będzie lede czy OpenWRT? Mieli chyba się połączyć i źródła miały być lede a nazwa OpenWRT.
To w końcu nazwa będzie lede czy OpenWRT? Mieli chyba się połączyć i źródła miały być lede a nazwa OpenWRT.
Plany są tak jak piszesz - źródła lede po nazwą openwrt.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Aktualizacja dla Chaos Calmer?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc