Temat: Archer C2 v1 - uszkodzony bootloader po wgraniu OpenWrt przez tftp
Witam.
Mam prośbę odnośnie sprawdzenia zawartości pamięci flash routera Archer C2, a dokładnie co poszło nie tak podczas aktualizacji z wersji c2_r50019 do c2_r50020 z wątku https://forum.openwrt.org/viewtopic.php … 25&p=5. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że pobrało coś około 70% pliku z serwera tftp po czym zakończyło połączenie. Obecnie w routerze po włączeniu świeci dioda power oraz na kilka sekund dioda wan. Na serialu cisza, tryb recovery nie wchodzi. Kość flash mam wylutowaną, a jej obraz to archerc2_flash.bin Próbowałem podmieniać u-boot + firmware z oryginalnego flasha ze strony tp-link po wycięciu 200 bajtów nagłówka oraz doklejeniu od adresu 0x7C0000 z mojego obrazu. bez rezultatu. Nie wiem czy organizacja pamięci w tym modelu jest taka jak w innych 8MB. Ewentualnie czy jest ktoś kto mógłby podzielić się pełnym działającym wsadem tak żeby uruchomić przynajmniej konsole? Jeśli moja część kopi flash zawierająca mac adres oraz inne ustawienia nie jest nadpisana to czy zaczyna się od 0x7C0000 do końca i to powinienem podmienić? Z góry dzięki za wszelkie sugestie.