1

Temat: Jaki kontroler eth do uC?

Witam.

Bawiłem się ostatnio ENC28J60 pod kontrolą Atmegi, niby wszystko fajnie, ale strasznie dużo prądu to ciągnie (150mA), jest coś ciekawszego w tych pieniądzach, czy raczej ciężko? (Nie mam na myśli WiFi.)

Myślałem też o ewentualnej zmianie uC, może na jakiegoś ARMa ze wsparciem eth (gdyby się dało taniej niż wymieniony wyżej zestaw, to może bym nawet spróbował), ale jakoś tak AVR są dosyć proste ze względu na ogromną ilość przykładów w necie...

Pozdrawiam.

2

Odp: Jaki kontroler eth do uC?

Ja przewaliłem masę projektów z lan8720 ale nie na avr'ach a na somach z armami / (armv7, armv8). Tani, dostępność też w porządku.

3

Bartekk napisał/a:

Ja przewaliłem masę projektów z lan8720 ale nie na avr'ach a na somach z armami / (armv7, armv8). Tani, dostępność też w porządku.

Ale to jest tylko PHY, autor wątku pyta raczej o całościowe rozwiązanie (MAC + PHY).

4

pepe2k napisał/a:
Bartekk napisał/a:

Ale to jest tylko PHY, autor wątku pyta raczej o całościowe rozwiązanie (MAC + PHY).

Fakt, wybaczcie.