Temat: TP-Link TL-WR841N v11 - bricked (boot loop)
Dobry wieczór,
to mój pierwszy post tutaj, przepraszam z góry za wszelkie ew. błędy. Mam TP-Link jak w temacie, sprzętowo OK, wgrałem DD-Wrt, potem update, ale trochę się mulił, więc po czytaniu recenzji OpenWRT chciałem zmienić. Niestety zwykły upgrade przez WWW nic nie dawał, więc przeczytałem gdzieś na forum i wgrałem przez WWW obraz tl-wr841nv3_webrevert.bin.
I stało się, router pokazuje wszystkie diody, na 2-3s, potem gasną i cykl się powtarza (boot-loop). Próbowałem upgrade przez TFTPD zgodnie z instrukcjami, bez efektu (tj. dioda kłódki się pali, ale server nie pokazuje wgrywania pliku, próbowałem zmieniać nazwy z "v11", "v3". Wreszcie podłączyłem serial przez USB-Serial adapter (CH340G), PuTTY (ale też i serial monitory, również na OSX) pokazują krzaki, jakby był problem z kodowaniem (mam ustawione COM3, 115200 baud, Data bits 8, stop bits 1, Parity None, Flow control None).
Proszę o pomoc, czy jest software umożliwiające upload firmware (lub bootloadera etc.) np. po MAC address, ew. czy są sposoby na kodowanie konsoli?
Z góry dziękuję za pomoc, najwyraźniej zadanie mnie przerosło.
Z pozdrowieniami, S