Temat: WR841N v8
Witam
czy oprócz starszego gargoyle znajdę coś pod tą wersje z Gui ? wertuje download ale nic nie widzę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WR841N v8
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
czy oprócz starszego gargoyle znajdę coś pod tą wersje z Gui ? wertuje download ale nic nie widzę
openwrt cc lub lede. Oficjalnie wydania mają luci (ja nie buduję luci dla 4M).
czyli te wydania cc, lede mają gui ?
http://dl.eko.one.pl/lede/17.01-SNAPSHO … x/generic/
dzieki
Nie, te są gołe bez gui. Nie przeczytałeś posta wyżej.
a czy na 841n lepiej jest zainstalować Gargolye czy openwrt z Luci, pytanie może naiwne, ale z racji ze extroota nie bardzo da się zrobić brak portu usb. Czy na OPENWRT będzie dość miejsca zeby zainstalować klienta openVPN?
Z tego co pamiętam, to openvpn instalowany z paczek potrzebuje jakieś 2MB (poprawcie mnie jeśli się mylę), więc nie ma szans na doinstalowanie go we flashu 4MB, bo sam obraz sysupgrade ma 3,1MB. Jeśli lubisz się bawić lutownicą, to możesz mu wlutować 64MB ram, 8 lub 16MB flash i zrobić usb mod - wtedy będziesz miał z niego wr842n v2 i wgrasz mu obraz Cezarego, zawierający openvpn. Jeśli chciałbyś zlecić te prace komuś innemu, to moim zdaniem jest to nieopłacalne i lepiej kup inny model, używkę wr1043nd v2/3/4. Proponuję ten model, bo jest w miarę tani, a daje o wiele większe możliwości niż 841/842.
Cześć,
Pozwolę sobie podłączyć się pod temat. Pozyskałem WR841N v8.4 i planowałem wykorzystać go jako bramę do open vpn. Chciałbym posiadać interfejs graficzny. Czytając powyższy post wnioskuję, iż jest to niemożliwe z powodu zbyt małej ilości pamięci flash. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tak, ma mało flash żebyś zmieścił i gui i openvpn do tego.
Ok, ale bez gui wcisnę na tą 4mb kość prawda ?
I tak i nie. Nie jak użyjesz standardowego obrazu, tak jak zrobisz sam obraz z wkompilowanym openpvn i usuniesz zbędne rzeczy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → WR841N v8
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc