Temat: problem z najnowszym obrazem gargoyle-1.9.2.3

Witam.

Mam taki oto problem. Zrobiłem upgrade z mojego starego gargoyle chyba 1.9.1.5 do najnowszej wersji. Zaznaczyłem żeby nie usuwał ustawień. No i na samym początku kończyło się to tym że w kółko rozłączało mi neta który mam po pppoe z modemu neostrady. Więc zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i wgrałem backup ustawień ale był ten sam problem. Zrobiłem znowu restart i powpisywałem większość rzeczy ręcznie poza firewallem chyba. W firewallu poprostu podmieniłem plik z backupu bo nie chciało mi się tego wszystkiego przepisywać. No i tak to w miarę chodziło przez 3 dni i znowu się zaczeło pieprzyć. Znowu łączy się i nie może się połączyć. Przy starym sofcie było ok i teraz żałuję że zmieniłem.
Jest jakaś szczepionka na to? Ewentualnie jakieś logi mogę podesłać tylko skąd je wziąć (lokalizacja)?

I gdzie mogę znaleźć archiwum ze starymi obrazami openwrt gargoyle?

2

Odp: problem z najnowszym obrazem gargoyle-1.9.2.3

0. nie było wersji  1.9.1.5, ja takiej nie zrobiłem.

1. Wersja 1.9.1 a 1.9.2 ma tą samę wersję CC pod spodem. Zmian w CC praktycznie  nie wiele, a że to wydanie dawno umarło to nic nie było ruszane.  Problem masz więc z czymś innym, tym bardziej jak piszesz że przez pewien czas działało. Np. pogorszenie stanu linii itd.

2. Tak czy siak rady na to nie mam, poza przejściem na nowsze obrazy np lede.

3. Ja nie przechowuję archiwum obrazów, ale znajdziesz je np. tu: ftp://ftp.tplink-forum.pl/Gargoyle/ dla wybranych modeli.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

To może miałem jednak 1.9.2. Jak chodzi o pogorszenie lini to na starym sofcie działała bez zarzutu. Co masz na myśli pisząc LEDE? Co to za obrazy?

4

To tym bardziej zmian nie było.

LEDE - przeczytaj faq na górze tej strony.

5 (edytowany przez kowalmisiek 2017-04-05 13:36:01)

Cezary a jest nowe LEDE z środowiskiem graficznym gargoyle? Widziałem że jest tylko LUCI ale może gdzieś istnieje?

Edit. Nie widzę wersji pod tp-link wdr3600 to chyba niema tematu sad

6

Nie, gargoyle na lede jeszcze nie ma. Jest lede  z luci.

7

No tak ale pod wdr3600 chyba niema wersje LEDE więc jej nie wgram. Muszę w takim razie ze starym softem kombinować

8

Pod wdr3600 JEST wersja lede z luci. Nie wiem jak patrzysz...