Temat: Gargolye i 842n v3
Witam,
zanim zabiorę sie za wgrywanie softu chciałbym się upewnić (żeby czegoś nie uwalić) czy ten soft będzie pasował pod
Hardware Version:
WR842N v3 00000000
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargolye i 842n v3
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
zanim zabiorę sie za wgrywanie softu chciałbym się upewnić (żeby czegoś nie uwalić) czy ten soft będzie pasował pod
Hardware Version:
WR842N v3 00000000
Tak.
dzięki zaczynam podmiane ![]()
a jak wgrać ten z LUCI jak już wgrałem z powyższego linka? ;/ potrzebuje GUI
To zainstaluj obraz z luci: http://dl.eko.one.pl/luci/chaos_calmer/ … actory.bin
nie mam dostępu do GUI więc pytanie brzmi jak to zrobić pod konsolą, i czy mam instalowac factory czy sysupgrade?
Sysupgrade. Przeczytaj faq.
dzięki poszło i dziala
jeszcze tylko pytanie odnosnie instalacji pakietu openVPN niby poszło niby sie w menu pojawila opcja ale nie dziala
wywala taki oto monit
usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:360: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/openvpn'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:241: Unable to read UCI data: openvpn
stack traceback:
[C]: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:360: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:135: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:134>
zainstaluj openssl
opkg update
opkg install openvpn-openssllub z poziomu luci: System - Oprogramowanie i w polu "Pobierz i zainstaluj" pakiet:
wpisz openvpn-openssl i kliknij OK
to jeszcze poproszę o podpowiedz ja kto wszystko skonfigurować. W gargolye miałem to opanowane, zreszta tam generował się plik który wystarczyło przegrać na klienta i działało. Tutaj niestety wygląda bardziej kłopotliwie
A tu robisz wszystko ręcznie - ustawiasz to co potrzebujesz. Ręcznie - oddzielnie openvpn, oddzielnie network, oddzielnie firewall. Zapomnij więc o luci i zrób to np. tak: http://eko.one.pl/?p=openwrt-openvpntun
zrobilem tak jak w poradniku, wszystko wydaje sie przebieglo jak nalezy. Wygenerowaly sie odpowiednie pliki ale jak wygenerowac plik opvn
Nie ma czegoś takiego. Po prostu robisz ręcznie plik konfiguracyjny - wiesz jak skonfigurowałeś serwer więc wiesz jak napisać plik klienta.
Witam.
Ponieważ chcę sobie kupić nowy router (a wybór padł na tl-wr842n ) to najpierw chciałbym rozwiać swoje wątpliwości.
1. Czy wersja tl-wr842n V3 różni się sprzętowo od wersji V3.1
2. Czy Openwrt Lede (Luci) dedykowane pod V3.0 będzie
bezproblemowo "chodziło" pod tl-wr842n V3.1
1/2 Nic mi o tym nie wiadomo żeby v3.1 była jakaś inna.
Dziękuje za info
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Gargolye i 842n v3
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc