1 (edytowany przez Alley 2017-03-29 14:32:59)

Temat: HUB USB- problemy, kilka pytań

Zakładem kilka dni wcześniej temat z exrootem i Cezary napisał że potrzebuje huba sub ( chcę mieć pendrive ale mam też modem a na karcie SD nie da rady zrobić), zakupiłem HUB USB ten:
https://www.morele.net/hub-usb-natec-te … 39-538598/
i niby jest git ale na LTE jest połączenie pinguje stronę są odpowiedzi ale nie mogę wejść z przeglądarki na żadną stronę na 3G nie ma problemu wszystko działa ( aktualnie mam podłączony ten hub a do niego modem ). Jest tam wejście na zewnętrzne zasilanie w tym momencie wszystko działa bez zewnętrznego mam ładowarkę od noki która tam pasuje ma ona 5.7V 800mA ale po jej podłączeniu LTE dalej nie działa. Nie wiem jak sprawdzić czy ta ładowarka w ogóle działa więc jest jakiś sposób aby to sprawdzić?, i jak sprawdzić ewentualnie czy ona coś daje jeśli działa

2

Odp: HUB USB- problemy, kilka pytań

Weź np. jakiś pendrive który ma diodę i podłącz go pod samego huba. Jak się zapali/mignie itd to zasilanie leci.

PS. Coś czuję w kościach że jednak ten hub powinieneś oddać jak najszybciej. Nie można patrzeć przez pryzmat ceny, ale 12 brutto oznacza że u chińczyka będzie kosztował z 50 centów, a to przekłada się na jakość produktu...

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez Alley 2017-03-29 14:40:36)

Robiłem tak wcześniej ( odłączony usb) zasilanie zew. podłączone i dioda na pendrive się nie świeciła.
Czemu jak mam bezpośrednio modem do routera podłączony to wszystko działa, a przez hub nie ( jak spróbuje wejsc na LTE na jakąś stronę to modem się rozłącza ).

Nie chciałem kupować jakiegoś za +50pln bo stwierdziłem że nie ma sensu jeśli potrzebuje do tych "prostych" rzeczy.

4

No to już 12zł utopiłeś na bubla. Nawet przy takim za 100 nie masz gwarancji że będzie działał.

5 (edytowany przez Alley 2017-03-29 15:59:13)

Wracam po poprawkach smile, uciąłem wejście od obecnej ładowarki znalazłem jakąś ładowarkę usb od niej tez uciąłem wejście i podłączyłem do niej wejście od tej pierwszej i działa. LTE śmiga, obecna ładowarką 5.3V, 650mA, to oznacza teraz że mam 1.150mA z zasilania zewnętrznego + zasilania USB routera ?.

Więc jak teraz na pendrive zainstalować miniDLNA oraz pyLoad jak zarobić tego exroota aby wszystko działało ?

6

Opisy extroota masz na eko.one.pl. Jeżeli używasz gargoyle to extroota zrobisz z gui. Jeżeli nie - rób ręcznie.