51

Odp: DVB-CORE dla OpenWRT Trunk - linux 3.7.4

super - moze podzielic sie swoim config dla kernel

52 (edytowany przez mar_w 2017-02-22 16:16:39)

http://pastebin.com/SLdtRwSh  smile

A może chcesz moduły ?

Przydałby się nowszy temat bo nikt nie znajdzie podobnego problemu w takich wykopaliskach smile

Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

53

Dzięki za już. Wole wędkę niż rybę dlatego za moduły dziękuje. Twoj config zawiera wszystkie moduły a ja szukam minimalnej konfiguracji zeby zaspokoić telewizje DVB. Nie wiem czemu sie nie kompiluje mi ten modul mam jak ponizej:
   |   Symbol: RC_CORE [=y]                                                                                                                                                                          │ 
  │ Type  : tristate                                                                                                                                                                              │ 
  │   Defined at drivers/media/rc/Kconfig:1                                                                                                                                                       │ 
  │   Depends on: MEDIA_SUPPORT [=y] && MEDIA_RC_SUPPORT [=y] && INPUT [=y]

54 (edytowany przez mar_w 2017-02-22 23:05:19)

A ja mam tak:

Symbol: RC_CORE [=m]                                                                                                                                     │ 
  │ Type  : tristate                                                                                                                                         │ 
  │   Defined at drivers/media/rc/Kconfig:1                                                                                                                  │ 
  │   Depends on: MEDIA_SUPPORT [=m] && MEDIA_RC_SUPPORT [=y] && INPUT [=m]

W kernel_menuconfig:

Input device support  --->   
    <M> Generic input layer (needed for keyboard, mouse, ...) 

<M> Multimedia support  ---> 
     [*]   Remote Controller support
Xiaomi AX3000T @ Netgear R6220
* DVBT2 - T230C *

55

No i pomogłeś mi. Moduły które maja być wkompilowane nie tworzą się :-) - tylko wkompilowuja :-) jak zmieniłem na modul to już go mam.
Dzięki wielkie - czegoś się nauczyłem :-)