Temat: TL-WR841n v11 - nieudane przywrócenie oryginalnego firmware - Cegła

Witajcie
Mam routerek jak w temacie, starałem się wgrać oryginalny firmware w zamian za gargoyle ( uprzedzam pytania po co, urzadzenie jest własnością jakiegoś tam operatora, a zainstalowane w straży pożarnej, informatyk z jednostki nadrzędnej narobił dymu, że zmieniony soft i że kara, i że bla bla bla.... i kuj mu w oko)

Zakręciłem coś i niestety próbowałem wgrać soft przez mte, do resetu działał, niestety po resecie objaw, wszystkie diody się zapalają, gasną , zapalają z jedną pomarańczową, gasną i od nowa.

Przypuszczam że bez kabla się nie obejdzie. Czy ktoś może podpowiedzieć jaki kabel kupić lub jaki wykorzystać.

I jakaś podpowiedź jak wgrać odpowiedni soft, z tego co widziałem to orginalny firmware jest na eko.one

Będę wdzięczny.

2

Odp: TL-WR841n v11 - nieudane przywrócenie oryginalnego firmware - Cegła

Na allegro poszukaj cp2102

Ale wcześniej - sprawdź, może ma recovery: http://tplink-forum.pl/index.php?/topic … 1043nd-v2/

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez waluszek 2017-02-16 22:23:27)

hmmm... z tego opisu wynika że recovery z bootloadera działa, zaraz pokombinuję, i dam znać....

4

Jeszcze jedno pytanie, jak ustalić jaką powinien mieć nazwę plik z wsadem oraz jaki jest adres ip routera i jaki powinien być adres serwera z którego ma pobrać oprogramowanie?

5

Serwer: 192.168.0.66
ip routera nie interesuje cię, on sam pobiera. A jaką - to już sprawdź w logach serwera jaki plik chce pobrać.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Za... dzięki za pomoc, działa, faktycznie w logu tftp była informacja co chce pobrać, wgrałem mu soft z strony eko.one

Ehhhh co ja bym bez tego forum zrobił.

Cezary, po raz kolejny czapka z głowy przed twoją wiedza na temat routerów.