1

Temat: TL-WR1043ND+Gargoyle-pl 1.3.11

Witam

Zaktualizowałem sobie wczoraj router do najnowszego firmware dostępnego na tej stronie i mam problem. Niby wszystko jest ok Wan dostaje adres z DHCP mojego dostawcy i mruga wiec w teorii działa ale nie przekazuje internetu dalej. Dzieje sie tak na konfiguracji przywróconej z wersji 1.3.10 jak i po wyczyszczeniu konfiguracji. Wiec mam następujące pytanie : Gdzie znajdę poprzednią wersję softu bo ta u mnie nie idzie - jest jakieś archiwum ?? Czytałemm ze w tym sofcie są jakieś zmiany dotyczące złącza WAN i pewnie na moim routerze nie działają za dobrze.

z góry dziękuję za pomoc

2

Odp: TL-WR1043ND+Gargoyle-pl 1.3.11

Szybkości przepływu informacji. Archiwalnych wersji nie mam, jak już sugeruję zrobić firstboota.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Szybkości przepływu informacji. Archiwalnych wersji nie mam, jak już sugeruję zrobić firstboota.

Niestety nie ma zmiany po firstboot. Co ciekawe jak pinguje router to jest ok ale jak poszczam pinga gdzieś na zewnątrz to wywala że: Odpowiedz z 192.168.1.1: Port docelowy jest nieosiągalny. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? Lub starszą wersję softu ?

4

Dla po potomnych - zróbcie jeszcze raz upgrade obrazem z dziś.

5

Cezary napisał/a:

Dla po potomnych - zróbcie jeszcze raz upgrade obrazem z dziś.

Dzięki

6

Czy nowe obrazy z Gargoyle'm zawierają omawianą niedawno na forum funkcjonalność uruchamiania serwisów dopiero po zamontowaniu nośnika?

7

Nie. Ponieważ Gargoyle posługuje się innych mechanizmem nić block-mount/block-hotplug.

Jak takie coś chcesz to opis jak przywrócić taki sposób montowania masz opisany na eko.one.pl