Odp: Obrazy LEDE 17.01-SNAPSHOT
Bo pliku który próbujesz ściągnąć nie ma w repo. Jest inny, nowszy, którego nie ma w indeksie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Obrazy LEDE 17.01-SNAPSHOT
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bo pliku który próbujesz ściągnąć nie ma w repo. Jest inny, nowszy, którego nie ma w indeksie.
Teraz rozumiem, dzięki.
Zaktualizowałem obrazy z luci, openvpn jest dodany. Zaraz powinny być widoczne.
Mam (może głupie) pytanie:
Posiadam "NETGEAR WNDR4300" i chciałbym sobie wgrać to LEDE (bo nowsza wersja, a ja lubię wszystko co ma najwyższy numerek).
Aktualizuję z "OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 r49474 / LuCI for-15.05 branch", czyli wgrywam "luci-ar71xx-nand-wndr4300-squashfs-sysupgrade.tar". Czy mogę zachować konfigurację? Czy raczej przy takich większych aktualizacjach trzeba wszystko ustawiać od początku?
Powiedział bym: Nie, nie możesz.
Generalnie konfiguracja jest na 95% podobna ale obejrzyj sobie w lede np. system, network. Więc lepiej nie - wgraj na czysto i ustaw ręcznie.
Dzięki za odpowiedź, faktycznie bezpieczniej będzie ustawić to ręcznie wzorując się na plikach /etc z backupa.
Kurczę, chyba uwalilem ten router, caly czas sie restartuje
Nie chce też wejść w tryb bezpieczny po klikaniu przycisków ![]()
To jest netgear, przecież zawsze możesz wgrać soft przez tftp.
Ok, a mógłbyś proszę te instytucje podesłać? Bo na telefonie ciężko jest cokolwiek wyszukać
https://wiki.openwrt.org/toh/netgear/wn … lsafe_mode
Instrukcja jest do 3700 ale wygląda tak samo. Chyba we wszystkich netgearach tak jest.
Cezary czy będzie obraz x86/64 ?
Próbowałem kleić Gargoyle i Luci posiłkując się Twoimi configami, jednak nie ogarniam takiej ilości zmiennych.
Twoje obrazy są dla mnie idealne "out of box", że już o Gargoyle "by Cezary" nie wspomnę ![]()
Kilka postów wyżej było to pytanie. Jak poskładam łatki do apu to będzie.
U mnie na wndr4300 to samo co u kolegi - po sysupgrade bootloop. Po wgraniu factory przez tftp wszystko działa poprawnie. Jak znajdę chwilę to sprawdzę czy na obrazach oryginalnych od lede jest to samo.
A popraw teraz sysupgrade i zobaczy czy będzie działał czy też będzie bootloop.
Dzięki Cezary, udało mi się wgrać przez to tftp. Pod windows polecam program "TFTP Client" od "Weird Solutions", z innymi programami był problem.
Ten przycisk reset, znajduje się pod routerem (jeśli leży w pozycji poziomej) i trzeba go wcisnąć np. wkładem od długopisu. Mi udało się wejść w ten tryb dopiero za którymś razem, wtedy led "power" miga co około 1 sekundę (nie bardzo szybko jak w przypadku normalnego startu routera).
Swoją drogą fajnie że Netgear dał ten tryb, nawet w przyszłości nie będzie jakiegoś strachu przed wgraniem czegoś nowego.
Czy mógłbym prosić o obrazy dla platformy kirkwood? Konkretnie chodzi mi o Linksys EA4500. Choć w Statystyce może tego nie widać, to po tematach widzę, że są na Twym forum posiadacze tego modelu.
Z góry dziękuję.
Ok narazie nie widac bledow i podinstalowalo sie wszystko na 1043v4
PS.
Dodasz ten luci-app-mosquito ?
Ostatecznie tak.
Cezary, jeśli możesz to rozważ proszę robienie obrazów dla lantiq dla Zyxeli P2812HNU-Fx...
U mnie na wndr4300 to samo co u kolegi - po sysupgrade bootloop. Po wgraniu factory przez tftp wszystko działa poprawnie. Jak znajdę chwilę to sprawdzę czy na obrazach oryginalnych od lede jest to samo.
Mam ten sam problem co któryś sysupgrade tak jakby w połowie go przerywa, router wpada w bootloopa i trzeba przywracać przez tftp. Dzieje się tak na obrazach od Cezarego oraz na oficjalnych obrazach LEDE.
To ktoś z konsolą jest potrzebny komu tak się dzieje. I niech zgłasza buga.
Czy mógłbym prosić o obrazy dla platformy kirkwood? Konkretnie chodzi mi o Linksys EA4500. Choć w Statystyce może tego nie widać, to po tematach widzę, że są na Twym forum posiadacze tego modelu.
Z góry dziękuję.
Są dodane dla kirkwooda i x86/64 (generyczne).
Poza problemami wymienionymi tutaj ktoś ma jakieś ogóle wrażania z przejścia z OpenWRT do LEDE?
Jak u Was się zachowuje nowe SQM z cake w porównaniu z fq_codel dostępnym w CC?
Witam
Bardzo proszę o paczkę oscam.ipk pod LEDE
Pozdrawiam
Zależy mi na prawidłowo działającym mwan3 i 3ginfo, dlatego przed aktualizacją z CC chcę się upewnić czy te pakiety działają?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Obrazy LEDE 17.01-SNAPSHOT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc