Odp: Gargoyle-1.9.1.2-ar71xx mr3220 v2.2 czy jest dostępny
@e616v Jak zaczynasz zabawy z różnymi firmware to przedewszystkim powinieneś w pierwszej kolejności wymienić bootloader w MR3420V2 na ten od kolegi pepe2k żeby później nie było lamentu i płaczu bo masz cegłe zamiast routera. Kolega pepe2k odwalił kawał dobrej roboty i wielkie dzięki za to. Z mojego doświadczenia wiem że wgrywając do tych modeli już ponad kilkaset razy właściwy firmware zdarzyło mi się że sam się uceglił pomimo odpowiedniego pliku. Mając wgrany bootloader możesz bez obaw wgrywać nawet zdjęcia z wakacji i sprawdzać czy na którymś nie ruszy
.
Inny. Ty masz mr3220 a tam jest wr842 i ma inne identyfikatory oznaczające wersję sprzętu we flash. To że fizycznie to jest prawie to samo to inna sprawa, tp-link się zabezpiecza i oznacza z czym mamy do czynienia.
Chciałem jeszcze zwrócić uwagę na powyższą wypowiedź Cezarego który to pewnie z pośpiechu pomylił MR3220V2 z MR3420V2 aby przypadkiem nie próbować wgrywać do MR3220V2 innego firmware bo bedzie cegła.
Tylko do MR3420V2 można wgrać firmware od WR842NDV2.
Jeżeli używacie -F do sysupgrade nie mając wymienionego bootloadera musicie być świadomi że wgranie niewłaściwego/uszkodzonego pliku ucegli sprzęt.