Temat: E3372h (nie HiLink) + MR3420v2 + Gargoyle
Witam,
przeczytalem wiele tematow/postow na forum i w wielu innych miejscach na temat mojego sprzetu, ale mam pare pytan ktore chcialbym doprecyzowac.
Informacje o moim sprzecie:
Modem - poprzez Play Online ustawilem "Tylko LTE", Reczne rejestrowanie w PLAY (uzywam aktualnie karty PLAY i RBM - na zmiane), NDIS.
Port aplikacji: COM4
Wersja sprzętu: CL2E3372HM
Wersja firmware: 21.180.09.00.264
Wersja programu: 23.015.11.00.264
MR3420:
1.6.2.2 (r42647), by obsy
TP-Link TL-MR3420 v2
Hub'a nie mam.
1. Czytalem ze moja konfiguracja sprzetu/oprogramowania nie obsluguje NDIS, czy mozna wiedziec czy w ogole bedzie? Jesli tak to kiedy?
Probowalem zmieniac ustawienia interfejsu, wydawac polecenia AT typu: AT^SETPORT="A1,A2;12,10,16,A1,A2", ale zmiany skutkowaly factory reset,
2. Rozumiem, ze informacje z ponizszej strony (sekcja - Obsługa modemów w trybie NCM) nie dotycza MR3420v2? I nie bede mogl zainstalowac w nim pakietow (z powodu braku miejsca, kompatybilnosci, itp.)?
https://eko.one.pl/?p=openwrt-3g
3. Czy jedyna opcja, aby miec modem dzialajacy na pelnej przepustowosci jest korzystanie z niego w trybie NDIS poprze Play Online, lub zmiana go na Hilink i podlaczenie do MR3420v2, lub po prostu wymiana MR3420?
4. Pytanie offtopic - z czystej ciekawosci: Bazujac na Waszym doswiadczeniu - czy sa jakies graniczne przepustowosci dla modemu bez aktywnego Hub'a i z aktywnym Hub'em? Oczywiscie dla tej samej bazowej konfiguracj.
PS. Na tym samym MR3420 mialem E3372 HiLink, ktory dzialal mi przez poltora roku, ale nagle padl (No service) - oddalem na gwarancji i w miedzyczasie kupilem nowy z Play - wspomniany E3372h nie-HiLink. Skonfigurowalem MR3420 i zaczelo mi dzialac - LTE 20-30M, ale czuje pewien niedosyt
stad moje testy i pytania
Pozdrawiam