Temat: TL-WR1043ND V4
W jaki sposób można na tym routerze zainstalować BB.
Koniecznie zależy mi na tym żeby można było dodać pakiet usbip w wersji kernela <=3.14 tak żeby windowsowski klient dobrze działał.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND V4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W jaki sposób można na tym routerze zainstalować BB.
Koniecznie zależy mi na tym żeby można było dodać pakiet usbip w wersji kernela <=3.14 tak żeby windowsowski klient dobrze działał.
Nie możesz. Nie istnieje BB dla tej wersji routera.
A nie można jakoś dodać nowego modelu routera i zrobić jakiś backport do wcześniejszej wersji ?
A nie można jakoś dodać nowego modelu routera i zrobić jakiś backport do wcześniejszej wersji ?
Można, miłej zabawy z backportowaniem zmian dokonanych w ciągu ostatnich 2 lat ![]()
@Cezary czy można przeczytać gdzieś o planach rozwoju oprogramowania dla modeli HW?
chciałbym zrozumieć czy w ogóle jest szansa na CC dla WR1043ND V4.
Sprawdziłem LEDE dla tego modelu... ale na razie słabo to wygląda.
CC nie, ono w ogóle nie jest rozwijane. Lede jest aktualną gałęzią rozwojową. Jak coś nie działa - zgłaszaj błąd.
Czy na chwilę obecną warto czekać na stabilny soft od LEDE i kupować v4 czy lepiej jednak zostać przy v3?
Interesuje mnie głównie obsługa modemów LTE (e3372), ale również chętnie poznam bardziej ogólne opinie ![]()
v4 jest normalnie wspierany w lede, a wydanie stabilne ma być całkiem niedługo...
Dzisiaj zakończyłem grzebanie na v4 (LEDE) i mf821(qmi wan).
Mogę podzielić się, że ovpn, ddns, adblock śmiga ok, testowane na Orange, Aero2(bez publicznego ip) i Plusie.
Nie do końca jestem zadowolony z zachowania qmi ze względu na problem z ponownym uruchomieniem interfejsu przy rekonfigu(konieczny reboot, nie widzi urządzenia), będę musiał się tym pobawić jeszcze.
Jakie jest oprogramowanie do tej wersji sprzętu. Pzegladałem download ale znalazłem tylko do 3-ciej. Pozdrawiam
Wersja rozwojowa lede: http://downloads.lede-project.org/snaps … x/generic/
Witam
Jak na tym routerze wygląda:
1. Pobór prądu.
2. Osiągi maksymalne po lan?
3. Czy do hdd też jest potrzebnyu hub?
4. Na wifi bez problemu powinno być do 70megabitów tak?
Pozdrawiam
Wersja rozwojowa lede: http://downloads.lede-project.org/snaps … x/generic/
Dziękuję za odpowiedź. A czy w tej kategorii cenowej znadę coś lepszego ppd OpenWrt bo zastanawiam się nad jego kupnem. Takowy sprzęt miałby to wszystko jak Tp-link?
Używane Archery C7v2 lub C5v1?
Używane Archery C7v2 lub C5v1?
Nawet używki są 2x droższe od 1043ndv3 nowej. Warto? Rozglądam się za lepszym sprzętem pod modem LTE. Obecnie mam HG553 z CC na pokładzie. Chyba jednak kupię 1043ndv3. Co o tym sądzisz?
Archery mają radio AC. Sam sobie odpowiedź czy potrzebujesz i czy warto.
Archery mają radio AC. Sam sobie odpowiedź czy potrzebujesz i czy warto.
Nie potrzebuję AC jak na razie. Dzięki. Będę śledzić rozwój 1043ndv4. Poczekam z kupnem jeszcze chwilę. Dzięki za odpowiedzi.
Zobacz jeszcze Archer C59
Można powiedzieć że to WR1043NDv4 z AC ale bez gigabitowych portów LAN
No i niestety chyba w pierwszym stabilnym wydaniu LEDE nie będzie wspierany.
Działa juz ten pierwszy port?
Niestety jest jakiś problem z konfiguracją wewnętrznego switcha, kiedy wszystko jest ustawione jak być powinno to system się sypie tak jak by do tego portu był podłączony naraz kabel i eth0 z SoC.
No i brak tego firmware do WiFi, ale widziałem że na CandelaTech mają tylko coś nie wchodzi.
Witam.
Jestem na etapie zmiany routera. Będę kupował 1043nd. Moje pytanie czy wybrać V3 z powiększoną kością flash czy V4.
Używam na co dzień Gargoyle 1.6.
Teraz kwestia kolejna. Czy LEDE dla V4 jest zbliżone do Gargoyle. Tzn czy polecenia w shellu są takie same/zbliżone.
Na G1.6 mam print server dla drukarki HP1018 gdzie wiadomo musi być na routerze dodatkowy plik sterownika i skrypt do niego.
Czy na LEDE będę mógł wykorzystać ten sam skrypt i tymi samymi krokami zainstalować drukarkę na V4
Nie jestem specjalistą w OpenWRT. Znam pewne podstawowe kwestie, które są mi potrzebne. Nie chciałbym uczyć się systemu od nowa.
Pozdrawiam
openwrt/lede/gargoyle ma tą sam podstawę (no prawie) - więc o ile jesteś w stanie zrobić coś w konsoli to na wszystkich trzech zrobisz.
Gui jest oczywiście inne.
OK. Dzięki.
A jeśli chodzi o samo urządzenie? V3 czy V4 czy nie ma to większego znaczenia?
v4 ma większy flash.
Czy dobrze mi wiadomo, że Gargoyle 1.9 dla 1043 V3 nie jest kompatybilny z V4?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TL-WR1043ND V4
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc