Temat: powrót na GARGULCA z DD-WRT
Witam Was ponownie a mojego imiennika Czarka w szczególności
Moje pytanie brzmi tak jak w temacie. Jak wrocic z DD-wrt na gargulca, w jaki sposob go spowrotem wgrać. ????
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → powrót na GARGULCA z DD-WRT
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moje pytanie brzmi tak jak w temacie. Jak wrocic z DD-wrt na gargulca, w jaki sposob go spowrotem wgrać. ????
Przez mtd. Jak samo jak w opisane to jest w dokumencie o 1043; tyle że w dd-wrt nie ma partycji o nazwie "firmware" a jest "linux".
A przez gui to nawet nie wiem, może łykie tak po prostu.
przy probie połaczenia przez WinSCP wyskakuje mi komunikat" Błąd sieci: połączenie odmówione" cos moge z tym zrobić ???
ale do konsoli wchodze za pomocą putty
DObra jestem w WinSCP
No i CYRk:
root@DD-WRT:~# cd /tmp
root@DD-WRT:/tmp# sysupgrade -n openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrad
e.bin
-sh: sysupgrade: not found
root@DD-WRT:/tmp#
Dobra zrobiłe, powrot do orginalnego softu za pomoca tej instrukcji:
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237
no i teraz gargulec od obssy i wszystko po normalnemu.
Jako malo doswiadczony uzytkownik linuksa powiem jedno DD-wrt ladnie wyglada ale nieweile tam chodzi, natomiasta gargulec od Obssy nie wyglada imponujaca ale wszystko do niego jest na tym forum a jak nie ma to kolega Czarek nad wszystkim czuwa i zawsze dobrym slowem sluzy
Sorry, ale masz problem z czytaniem. Przez mtd nie sysupgrade.
Z witryny Gargoyle jest do pobrania firmware, który można wrzucić normalnie, przez GUI. Sam się tak przesiadałem z DD na G.
c-kozi napisał/a:Witam Was ponownie a mojego imiennika Czarka w szczególności
Moje pytanie brzmi tak jak w temacie. Jak wrocic z DD-wrt na gargulca, w jaki sposob go spowrotem wgrać. ????Z witryny Gargoyle jest do pobrania firmware, który można wrzucić normalnie, przez GUI. Sam się tak przesiadałem z DD na G.
To miałeś szczęście albo ja miałem pecha, bo tym sposobem uwaliłem poprzedni routerek. Ja zrobiłem tak jak wyżej napisałem
totalizator napisał/a:c-kozi napisał/a:Witam Was ponownie a mojego imiennika Czarka w szczególności
Moje pytanie brzmi tak jak w temacie. Jak wrocic z DD-wrt na gargulca, w jaki sposob go spowrotem wgrać. ????Z witryny Gargoyle jest do pobrania firmware, który można wrzucić normalnie, przez GUI. Sam się tak przesiadałem z DD na G.
To miałeś szczęście albo ja miałem pecha, bo tym sposobem uwaliłem poprzedni routerek. Ja zrobiłem tak jak wyżej napisałem
Bardziej prawdopodobne, że wgrałeś zły bo są osobne obrazy do flashowania z poziomu oryginalnego firmware i róznych WRT.
dla następnych : Też miałem taki problem i pomogło :
mtd write oryginalny.trx linux
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → powrót na GARGULCA z DD-WRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc