1

Temat: Problem z wgraniem Gargoyle 1.6.2.2 do TL-MR3420 v2.1

Witam,
mam problem jak w temacie.
Próbuję wgrać Gargoyle wersję 1.6.2.2 by Shiby do tl-mr3420 V 2.1, proces przebiega do końca prawidłowo. Następnie lampki gasną i zostaje jedynie power. Zero transmisji. Router trup.
Następnie reanimuję go do fabrycznego firmware przez tftp, w oryginalnym sofcie wgrywam wersję 1.8.1 oraz 1.9 i Gargoyle działa, lecz nie mogę uruchomić obsługi modemu 3g, przy próbie wgrania pakietu mam komunikat, że jest za mało miejsca w routerze.
Wgrywałem już wiele razy wersję 1.6.2.2 do TL-MR3420 ale one wszystkie były w wersji v2 bez 1 po kropce. Śmigają perfekcyjnie.
Czyżby coś się zmieniło z rozmiarem Flash w routerze? Mam wrażenie,  że wersja z wbudowaną obsługą usb nie mieści się we Flashu.
Czy ktoś miał z tym problem?

2

Odp: Problem z wgraniem Gargoyle 1.6.2.2 do TL-MR3420 v2.1

O ile wiem to Shiby  nie robił wersji 1.6.2.2 tylko ja smile

Być może masz nowszy sprzęt np. z innym typem pamięci flash, nie wspieranym przez wersję 1.6.x. Musiał byś podłączyć konsolę szeregową żeby to stwierdzić.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Odp: Problem z wgraniem Gargoyle 1.6.2.2 do TL-MR3420 v2.1

Potwierdzam problem dla modelu V2.1 dostępnego jeszcze teraz na rynku w PL. Odznacza się opisami po Polsku na obdowie. Dostępna dawniej wersja V2.3 nie wykazywała takiego problemu.