Temat: Problemy z routerem po wgraniu OpenWRT. Pomocy!
Witam serdecznie problem polega na tym że po wgraniu i konfiguracji openwrt na wi-fi nie osiągam prędkości internetu takiej jakiej bym chciał. Łącze mam 100 MB/S z Vectra. Dodam że na starym oprogramowaniu routera ( TpLink tl-wr1043nd v3 ) problem również występował. Obsługa starego interfejsu niebyła tak zaawansowana jak na openwrt i ograniczała się do ustawienia nazwy i hasła wi-fi oraz do zmiany użytkownika logowania i hasła do routera z domyślnych. Ale problem nie występuje tylko na wi-fi ale i również na łączu LAN ponieważ po wprowadzeniu kilku zmian zacząłem odczuwać spadki w prędkości, teraz zamiast 22ms mam 30-33ms, prędkości to teraz 23-34 MB/S, wcześniej około 100 bo wiem że równo 100 nie będzie, lecz po ponownym uruchomieniu routera prędkość po LAN jest ok. Niewiem czy to nieulegnie zmiany ale w momęcie pisania tematu openwurt gości u mnie od około 2 godz. Wersja openwrt oczywiście od pana Cezary bo po polsku od razu. Domyślam się że wstawienie obrazków przyspieszy proces pomocy ale nie ogarniam jak mogę je wstawić, więc jak ktoś będzie chciał zobaczyć jak mam wszystko skonfigurowane to postaram się je jakoś wstawić poprzez link albo jakoś tak. Pozdrawiam