Temat: Linksys wrt 1200AC VPN konfiguracja problem Chaos Calmer

Witam
Wgrałem najnowszy Chaos Calmer z luci konfigurację klienta VPN zawsze robiłem według tego opisu http://eko.one.pl/?p=openwrt-pptpd ale teraz nie mogę zainstalować kmod-nf-nathelper-extra czy to jakiś błąd w tym obrazie ?

2

Odp: Linksys wrt 1200AC VPN konfiguracja problem Chaos Calmer

Pokaż błąd który ci wyskakuje.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Wgrałem najpierw oryginał ze strony linksysa i potem najnowszego Chaos Calmer i wszystko działa wydaje mi się bo to nie pierwszy raz że najlepiej wgrać oryginała bo tak nie do końca jest wszystko wyczyszczone jak wgrywam openwrt na openwrt

4

Wgrywałeś z zachowaniem konfiguracji czy bez? Może zrobiłeś z zachowaniem i stąd problem ze starymi repozytoriami.

5

Właśnie że wgrywałem bez zachowania konfiguracji żeby na nowo sobie wszystko zrobić

6

ramzes28 napisał/a:

Właśnie że wgrywałem bez zachowania konfiguracji żeby na nowo sobie wszystko zrobić

Nie teraz, poprzednio jak miałeś problem z instalacją.

7

mam pytanie czy ktoś mi podpowie jak zrobić openvpn ? dokładnie chcę mieć dostęp do serwera ,rejestratora z kamer i komputera mam ip publiczne chcę mieć to dobrze zabezpieczone żeby nikt nie włamał się do danych czytałem że openvpn jest bezpieczny jak zrobić go na Chaos Calmer ?
dziękuję

8

Masz gotowca: http://eko.one.pl/?p=openwrt-openvpntun