Temat: Problem z doborem alternatywnego fw - TP-Link WR940N v3
Witam,
Mam router TP-Link WR940N v3.0. Nie mogę za nic dobrać do niego żadnej alternatywy. Wiem że hardware'owo jest to to samo urządzenie co WR941ND v6. Próbowałem instalować chyba wszystko co znalazłem. Gargoyle 1.8.1, OpenWRT 15.05, jakieś DD-WRT również sprawdzałem. Przy próbie instalacji router oczywiście krzyczy żeby sprawdzić plik firmware bo nazwa mu nie pasuje, zmieniam więc nazwę na taką jak ma oryginalny plik firmware od tp-linka i jazda. Instalacja leci, reboot routera i tyle go widzieli, świeci tylko Power, porty LAN niby aktywne bo jak się podepnę to komp próbuje pobrać adres z DHCP co kończy się niepowodzeniem ale na routerze kontrolki od LAN nie świecą mimo aktywności portu. Router z tego stanu udaje się wyciągnąć poprzez tryb Recovery do oryginalnego firmware'u. Dzieje się tak przy każdym alternatywnym sofcie jaki próbowałem zainstalować. Czy dysponuje ktoś takim routerem w dokładnie tej wersji sprzętowej na jakimś alternatywnym sofcie i mógłby coś podpowiedzieć? Ktoś mi coś wspominał że te routery wychodziły w jakiejś China Version, która nie jest kompatybilna z alt softem. Czy ktoś się spotkał z takim zjawiskiem i ewentualnie po czym taką wersję można poznać i czy na pewno nie da się na niej nic zainstalować?
Pozdrawiam,
Artur